Ines Kostić


Statenlid

Ines Kostić (Hilversum) zet zich in voor een plantaardige, duurzame samenleving, waarbij zowel mensen als andere dieren zich in vrijheid en een gezonde leefomgeving kunnen ontwikkelen. Of het nu gaat om biodiversiteit, culturele diversiteit of seksuele, gender en sekse-diversiteit: diversiteit ziet ze als rijkdom dat we moeten koesteren en waar we als samenleving sterker van kunnen worden.

Als Statenlid in Noord-Holland is ze verantwoordelijk voor o.a. de dossiers water, leefbaarheid, gezondheid, milieu, grondbeleid, landbouw en visserij, bodemdaling, dierenwelzijn, (circulaire) economie (inclusief arbeidsmarkt en onderwijs), inkoop, cultuur en Europa.

Naast haar werk als Statenlid werkt ze als internationaal coördinator voor de internationale tak van de Partij voor de Dieren, waarbij ze zich met planeet- en dierenbeschermers over de hele wereld inzet voor positieve verandering voor dieren, natuur en milieu.

In haar vrije tijd geniet ze het liefst van hedendaagse kunst.

Gerelateerd

Succes: geen Formule 1-teams door strand­re­servaat

De Formule 1-teams zien af van de route over het strand naar het racecircuit in Zandvoort. Dit na grote politieke en maatschappelijke druk. Teams wilden in het Grand Prix-weekend over het strand van Noordwijk naar Zandvoort rijden. Het argument hiervoor was dat de route over de weg te druk was en de teams niet in de file wilden belanden. Het verzet tegen de route over het strand was groot. Deze ...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws