Ines Kostić


Oud-Statenlid

Ines Kostić (Hilversum) is sinds 2023 fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Noord-Holland. Ze is politicoloog (internationale politiek) en heeft ook Kunst Cultuur en Media gestudeerd. Toen ze 10 jaar was vluchtte ze met haar ouders uit de oorlog in Bosnië en Herzegovina.

Ines is sinds 2019 volksvertegenwoordiger in provincie Noord-Holland en heeft successen geboekt op het gebied van:

  • groene economie (voorstellen over het loslaten van de focus op economische groei, een 'toekomststoel' in provinciehuis voor toekomstige generaties);
  • een inclusievere provincie (inclusief sportbeleid, steun vanuit provincie voor wijziging Transgenderwet, actief betrekken van verschillende burgers bij beleid);
  • rechtvaardig klimaatbeleid (klimaatbegroting en mensen met een laag inkomen helpen);
  • dierenrechten (diervriendelijk inkoopbeleid, geld naar opvang van wilde dieren in nood);
  • biologische en plantaardige landbouw (plantaardig is standaard in de catering van Noord-Holland en provincie investeert in transitie naar meer meer biologisch en plantaardig);
  • aanpak grootvervuilers (strenger beleid t.o.v. Tata Steel aangejaagd, meer inzet op bescherming waterkwaliteit)


Ines werkt met passie, doorzettingsvermogen en strategisch inzicht. Ze staat bekend als een van de meest productieve Statenleden en wordt vaak geprezen door collega’s van andere partijen.

Ines geeft ook voorlichting op scholen over LHBTQIA-onderwerpen. Zelf is Ines queer en non-binair en zet zich in voor provinciaal ‘regenboogbeleid’. Door haar inzet hoeven volksvertegenwoordigers in de provincie niet meer alleen ‘meneer’ of ‘mevrouw’ genoemd te worden, maar kunnen ze ook kiezen voor de genderinclusieve term ‘Statenlid’.

Ines is daarnaast nog werkzaam als manager van de Animal Politics Foundation, waarbij ze met mensen uit veel verschillende landen samenwerkt om dieren, natuur en milieu te beschermen.

In haar vrije tijd houdt ze van een potje schaken en fotografie. Ook zijn basketballen, voetballen en hedendaagse kunst favoriet. Ines is ook nog fan van gamen, maar te druk bezig met wereld veranderen om er tijd voor te maken.

Gerelateerd

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws