Partij voor de Dieren boekt winst bij de Staten­ver­kie­zingen!


22 maart 2023

Onze fractie boekte winst bij de Statenverkiezingen, en groeide van 3 naar 4 zetels. Statenlid en lijsttrekker Ines Kostic: “Kiezers weten wat ze aan ons hebben: een vaste koers voor mens en dier. We bieden concrete oplossingen voor de crises die we nu hebben.”

We voerden campagne met onder andere onze Team Planet Estafette. 14 etappes van Texel tot ’t Gooi, met inspirerende voorbeelden, acties, mooie gesprekken en een eindmanifestatie op het Museumplein in Amsterdam.

We moesten helaas afscheid nemen van onze fractievoorzitter Fabian Zoon: twaalf jaar actief in de Staten, de laatste zes jaar als Statenlid, waarvan de laatste vier jaar fractievoorzitter. Hij heeft de overstap gemaakt naar het waterschap HHNK, waar de Partij voor de Dieren nu voor het eerst ook vertegenwoordigd is. Meteen met twee zetels!

Aan de zijde van onze blijvende Statenleden Ines Kostic en Jaap Hollebeek beginnen twee nieuwe Statenleden aan hun missie voor een groen, gezond mens- en diervriendelijk Noord-Holland: Ilona Haas en Ellinoor Jorna. Daarnaast zijn er twee commissieleden: Marc Hanou en Marieke van Aesch. En twee fractiemedewerkers: Stella Pieterson en Paulien Edixhoven. Met een team van acht mensen gaan we luid en duidelijk opnieuw het geluid van de Partij voor de Dieren flink laten horen, zowel in als buiten het provinciehuis.

Over de algemene uitslag van deze verkiezingen zegt Ines: “De politiek moet de problemen oplossen waar Nederland in terecht is gekomen. Voor de natuur weten we dat er geen andere optie is dan nu fundamenteel de natuur gaan beschermen, en de boeren helpen omschakelen naar een gezonde landbouw. Wie er ook in het bestuur komt van de Provinciale Staten, deze realiteit geldt voor iedereen.”

Jullie konden kiezen, en weer kozen meer mensen voor een diepgroene, rechtvaardige en diervriendelijke provincie.

Bedankt, lieve mensen! Namens de dieren, de natuur en ons!

Gerelateerd nieuws

Initiatiefvoorstel Dierenwelzijn van de Partij voor de Dieren besproken in Provinciale Staten

In de PS-vergadering van 6 maart ’23 is het Initiatiefvoorstel “Een kleine stap voor de provincie, een wereld van verschil vo...

Lees verder

PvdD wil excuses provincie na bevestiging OVV dat provincie jarenlang niets heeft gedaan om gezondheid van omwonenden Tata Steel te beschermen

De overheid is te passief bij bescherming van omwonenden tegen het vervuilende bedrijf Tata Steel. Dat concludeert de Onderzo...

Lees verder