Jaap Hollebeek


Statenlid

Jaap Hollebeek is als Statenlid verantwoordelijk voor de dossiers ruimte, wonen, omgevingsbeleid, mobiliteit, bereikbaarheid, infrastructuur, luchtvaart, Regionale Energie Strategieën en cultureel erfgoed. Hierbij maakt hij zich met name sterk voor de bescherming van natuur, milieu, biodiversiteit, dierenwelzijn en kleinschalige cultuurlandschappen.

Hij is van mening dat de eenzijdige focus op economische groei niet de oplossing voor de meeste problemen is, maar juist de oorzaak daarvan. Vanuit die visie vecht hij voor een schone, gezonde en veilige leefomgeving voor iedere Noord-Hollander, mens én dier.

Naast zijn lidmaatschap van Provinciale Staten werkt hij als zelfstandig ondernemer in het onderwijs en is hij voorzitter van het provinciale afdelingsbestuur van de partij.

Jaap woont met zijn dochters in Oostzaan. Hij brengt zijn vrije tijd bij voorkeur door in de buitenlucht.

Gerelateerd

Partij voor de Dieren luid en duidelijk aanwezig op Mani­fes­tatie Krimp Lucht­vaart

“Minder vluchten!”. Dat was de boodschap dit weekend van de landelijke manifestatie Krimp Luchtvaart. Daar waar de Partij voor de Dieren de eerste politieke partij was die voor een krimp van de luchtvaart pleitte, sluiten meer en meer partijen en organisaties zich hierbij aan.

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws