Jaap Hollebeek


Statenlid

Jaap Hollebeek is als Statenlid verantwoordelijk voor de dossiers ruimte, wonen, omgevingsbeleid, mobiliteit, bereikbaarheid, infrastructuur, luchtvaart, Regionale Energie Strategieën en cultureel erfgoed. Hierbij maakt hij zich met name sterk voor de bescherming van natuur, milieu, biodiversiteit, dierenwelzijn en kleinschalige cultuurlandschappen.

Hij is van mening dat de eenzijdige focus op economische groei niet de oplossing voor de meeste problemen is, maar juist de oorzaak daarvan. Vanuit die visie vecht hij voor een schone, gezonde en veilige leefomgeving voor iedere Noord-Hollander, mens én dier.

Naast zijn lidmaatschap van Provinciale Staten werkt hij als zelfstandig ondernemer in het onderwijs en is hij voorzitter van het provinciale afdelingsbestuur van de partij.

Jaap woont met zijn dochters in Oostzaan. Hij brengt zijn vrije tijd bij voorkeur door in de buitenlucht.

Gerelateerd

Ook provincie tegen plan hotel in Beusebos Purmerend

Uit antwoorden op kritische vragen van de Partij voor de Dieren blijkt dat ook de provincie de plannen voor een Van der Valk Hotel in het Beusebos in Purmerend afkeurt. Het Beusebos ligt in de kom van de rijksweg A7 en naast een woonwijk. Eerder, in 2015, had de gemeente Purmerend al het plan om het bos te kappen voor een bedrijventerrein. Ook daar stelde de Partij voor de Dieren toen vragen ove...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws