Jaap Hollebeek


Statenlid

Jaap Hollebeek is geboren en getogen in Oostzaan.

Hij studeerde planologie en PABO en werkt als zelfstandig ondernemer in het onderwijs. Hij verzorgt bijles, huiswerkbegeleiding en CITO- en examentrainingen voor het primair- en voortgezet onderwijs. Daarnaast is hij voorzitter van de provinciale afdeling van de Partij voor de Dieren en sinds 2019 Statenlid in provincie Noord-Holland.

De komende vier jaar wil hij zich met volle overtuiging inzetten voor een schoon, gezond en veilig Noord-Holland voor mens en dier, waarin economische groei en een gunstig vestigingsklimaat niet langer de boventoon voeren over natuur, milieu en klimaat.

"Een Noord-Holland waarin leefbaarheid voorop staat, waar de gezondheid van mensen niet onderschikt is aan economische en commerciële belangen, waar ook rekening wordt gehouden met toekomstige generaties en waar het niet langer vanzelfsprekend is dat dieren als goederen worden behandeld."


Daarom gaat hij strijden voor:

  • meer groen en natuur in de dagelijkse leefomgeving van mensen;
  • natuurinclusief wonen, werken en recreëren als norm;
  • nog meer natuurlijke bermen en oevers langs provinciale infrastructuur;
  • meer aandacht voor dieren, natuur en biodiversiteit bij de energietransitie en bij de grote woningbouwopgaven in de provincie.

Jaap: "Door mijn werk voor de Partij voor de Dieren heb ik nog maar weinig tijd voor hobby’s, maar het liefst beweeg ik mezelf fietsend of wandelend door natuur en landschap of langs het sportveld als coach. Ik hou erg van wielrennen (met name de eendaagse ‘klassiekers’) en volg de New England Patriots (American Football) en de Boston Celtics (basketbal) op de voet.

Verder ben ik dol op van die hele lange zware slepende toneelvoorstellingen en arthouse films. Ook heb ik een enorme passie voor (rock)muziek, hoewel mijn rol als componist/zanger/gitarist inmiddels is ingeruild voor die van liefhebbend luisteraar. Maar als je diep graaft zijn er nog wel fragmenten te vinden van mij in Hydrophobia of Koffie met Gebak."

Jaaps favoriete quote:

Niet uit eigen koker, maar geleend uit de film ‘Ferris Bueller’s Day Off’ uit 1986: “Life moves pretty fast. If you don't stop and look around once in a while, you could miss it.” Al ruim 35 jaar mijn lijfspreuk!

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws