Jaap Hollebeek


Statenlid

Jaap Hollebeek is als Statenlid verantwoordelijk voor de dossiers ruimte, wonen, omgevingsbeleid, mobiliteit, bereikbaarheid, infrastructuur en cultureel erfgoed. Hierbij maakt hij zich met name sterk voor de bescherming van natuur, milieu, biodiversiteit, dierenwelzijn en kleinschalige cultuurlandschappen.

Hij is van mening dat de eenzijdige focus op economische groei niet de oplossing voor de meeste problemen is, maar juist de oorzaak daarvan. Vanuit die visie vecht hij voor een schone, gezonde en veilige leefomgeving voor iedere Noord-Hollander, mens én dier.

Naast zijn lidmaatschap van Provinciale Staten werkt hij als zelfstandig ondernemer in het onderwijs en is hij penningmeester van het provinciale afdelingsbestuur van de partij.

Jaap woont met zijn dochters in Oostzaan. Hij brengt zijn vrije tijd bij voorkeur door in de buitenlucht.

Gerelateerd

Natuur krijgt een stem door Staten­leden Partij voor de Dieren

Bij zijn eerste Algemene Beschouwingen gaf fractievoorzitter Fabian Zoon van de Partij voor de Dieren, gehuld in ‘natuur’, de natuur een stem. De partij komt traditiegetrouw naar de Algemene Beschouwingen gepast gekleed om een punt te maken. “De natuur, omdat de Begroting opnieuw een economische begroting is en geen ecologische. Deze laatste is namelijk veel belangrijker. De economie kan niet zond...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws