Statenlid Jaap Hollebeek benoemd tot vice­voor­zitter van Provin­ciale Staten


17 juli 2023

Statenlid Jaap Hollebeek is maandag 17 juli ’23 in de vergadering van Provinciale Staten benoemd tot vicevoorzitter van Provinciale Staten.

Jaap Hollebeek: “Ik ben zeer vereerd dat ik deze mooie functie mag vervullen. Officieus ben ik vorige week al begonnen en ik vul deze functie apolitiek, onpartijdig in. Ik vind dat je elkaar het podium moet gunnen, ondanks de politieke verschillen. Ik geloof in democratie en streef naar samenwerken in een goede sfeer. Ik ben meer een verbinder dan een scherpslijper.”

Met deze prachtige benoeming is Hollebeek plaatsvervanger van de Commissaris van de Koning, in het geval dat de Commissaris in functie is als onderdeel van Gedeputeerde Staten of als hij is verhinderd.

In de toekomst zou Hollebeek graag gedeputeerde willen worden of wethouder van een stad. In die functie zouden zijn kwaliteiten om mensen bij elkaar te brengen, bruggen te bouwen en mensen mee te nemen in het groene en diervriendelijke verhaal uiteindelijk het beste tot hun recht komen.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren: ‘Nieuwe coalitie is oude wijn in nieuwe zakken'

De Partij voor de Dieren vindt het coalitieakkoord van BBB, VVD, GroenLinks en PvdA onduidelijk, onverantwoord en niet toekom...

Lees verder

Maak het sikahert niet de zondebok voor menselijk falen

De Partij voor de Dieren is het oneens met het laconieke besluit van de provincie om alle sikaherten in de duinen van Noord...

Lees verder