Ellinoor Jorna


Statenlid (tijdelijk verlof)

Geboren in 2000 in Leiden, opgegroeid in Twente en een echte bevlogen millennial dus. Gedreven en vastbesloten de wereld te veranderen met haar idealen. Ze heeft Marokkaanse roots en is bekend met islamitische gewoonten, maar katholiek opgevoed. Haar islamitische opa heeft ze de fijne kneepjes van vegetarisch eten geleerd. Zij studeert filosofie aan de Vrije Universiteit en de inzichten die ze hieruit ontwikkelt zet ze graag in om te overtuigen dat dierenleed echt niet van deze tijd is. Zij heeft het privilege en de ruimte om zich hard te maken voor maatschappelijke thema’s als biodiversiteit en klimaat. Haar activistische aard en welbespraaktheid heeft ze ook ingezet als voormalig bestuurslid van de politieke jongerenorganisatie PINK! Hier en later bij de PvdD ontdekte ze dat ze niet alleen staat in haar wanhoop voor de wereld en activisme, wat soms een eenzame weg kan zijn.

Ellinoor: ” We moeten ons met zijn allen gaan inzetten voor een leefbare aarde voor íedereen! Een nieuwe vorm van landbouw en een nieuwe vorm van economie. Consumeren binnen de grenzen van de aarde. Daarbij moeten we niemand vergeten en ieders mensenrechten bij uitstek beschermen. Gemarginaliseerde groepen die het al veel te lang moeilijk hebben zoals mensen van kleur, LHBTIQA+ personen (niet te vergeten de trans- en non-binaire personen), vrouwen, mensen die in armoede leven, mensen met een beperking, echt niemand mag vergeten worden, zich onveilig of niet geïncludeerd voelen."

Ellinoor Jorna identificeert zich als queer. Daar open over zijn, was in haar omgeving een ingewikkeld proces, maar uiteindelijk heeft haar dat meer opgeleverd. Zij ziet het als haar missie om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om zichzelf te mogen ontdekken en zich veilig en gewaardeerd te voelen in een wereld waar inclusie en diversiteit vanzelfsprekend is.