Wildopvang de Bonte Piet krijgt tot 10.000 euro voor noodhulp


19 september 2022

Wildopvang de Bonte Piet krijgt tot 10.000 euro extra financiële steun van de provincie Noord-Holland, dankzij de inzet en motie van Partij voor de Dieren en Partij van de Arbeid. Onlangs moest vogelasiel De Paddestoel in Den Helder haar deuren sluiten door flinke dakschade. Hierdoor staat de wildopvang in Kop van Noord-Holland nog meer onder druk dan voorheen. Wildopvang de Bonte Piet bood aan om de wilde dieren tijdelijk onderdak te bieden om dit tijdelijk verergerde tekort aan wildopvang zoveel mogelijk te beperken.

De Partij voor de Dieren kaartte al eerder aan dat wildopvangcentra in de regio onder druk staan. Zij hebben al langere tijd met moeite het hoofd boven water kunnen houden. Met deze tijdelijk noodhulp aan gewonde en hulpbehoevende wilde dieren is het van groot belang dat de provincie financieel bijspringt.

Statenlid Ines Kostic (PvdD): “De wildopvangcentra vervullen een belangrijke maatschappelijke functie. Alle wilde dieren die mensen gewond op straat vinden komen uiteindelijk bij deze centra terecht. Met het wegvallen van De Paddestoel raakt het hele opvangnetwerk in Noord-Holland Noord in gevaar. We zijn blij om te zien dat de provincie haar verantwoordelijkheid neemt en de Bonte Piet financieel helpt in deze situatie.”

De Partij van de Arbeid noemt de actie van de Bonte Piet solidair en welwillend. Het voeden en verzorgen van dieren kost geld en de opvang redt het niet zonder hulp. Statenlid Jellema (PvdA): “Het welzijn van de Noord-Hollandse dieren is afhankelijk van het harde werk van deze vrijwilligers. De Bonte Piet verdient vertrouwen vanuit de provincie zodat ze hun goede werk kunnen voortzetten.”

Dankzij de inzet van de twee politieke partijen besloot de provincie in de PS-vergadering dan ook om deze hulp middels financiële steun tot 10.000 euro te bieden.

Onder de burgers in de regio is er veel steun en bezorgdheid, en ook de lokale politiek in Den Helder had de wildopvang al omarmd. Er ligt een uitgewerkt plan voor een nieuw gebouw met financiële dekking.

Gerelateerd nieuws

Provincie steunt voorstel PvdD om gezondheid en zorgvuldigheid voorop te zetten bij verder proces Tata Steel

De Partij voor de Dieren heeft in de PS-vergadering van 19 september 2022 een voorstel van de coalitie (VVD, GroenLinks, D66 ...

Lees verder

Bijna 100 voorstellen voor meer dierenwelzijn in Haarlem en Noord-Holland

Op 4 oktober, Dierendag, dienen de fracties van Partij voor de Dieren in de provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlem bi...

Lees verder