Campagne 2023: Veertien dagen lopen voor Noord-Hollandse natuur en milieu


Terugblik op de Team Planet Estafette

27 januari 2023

Het begon met een persbericht

Haarlem, 26 januari Op zondag 29 januari start de Partij voor de Dieren met de Team Planet Estafette. In zeven weken en veertien etappes doet de estafette Noord-Hollandse locaties aan die hard geraakt worden door de klimaatcrisis, de watercrisis, de biodiversiteitscrisis, de stikstofcrisis of de wooncrisis. Meelopende volksvertegenwoordigers, verkiezingskandidaten, betrokken burgers en deskundigen voeren positieve actie en dragen nieuwe ideeën en oplossingen aan. De estafette start zondag op Texel met een actie om de Waddenzee rechten te geven, stopt op 10 februari voor een grote actie bij Tata Steel waar meerdere Tweede Kamerleden bij aanhaken, en eindigt op zondag 12 maart op het Amsterdamse Museumplein. Iedereen is welkom om mee te lopen.

Lijstrekker voor de provinciale verkiezingen Ines Kostić: “Deze Team Planet Estafette gaat om doorgeven. Het doorgeven van schoon water, schone lucht en de rijkdom aan planten en dieren aan de nieuwe generatie. Zo’n estafette past goed bij onze rol in de politiek. De haas in de marathon: met ambitie, vasthoudendheid en heldere visie zorgen we ervoor dat ook de andere partijen harder gaan lopen voor een leefbare provincie. We trekken ze mee: groener, socialer en diervriendelijker. Dat heeft ons tot de meest invloedrijke oppositiepartij van Noord-Holland gemaakt. De komende periode verwachten we verder te groeien en staan we open voor deelname aan een donkergroene coalitie. Als de andere partijen tenminste nu eindelijk ook lef gaan tonen en volop durven in te zetten op aanpak van grootvervuilers als Tata Steel, Schiphol en de vee-industrie."

“We hebben de afgelopen jaren veel succes geboekt door samen te werken met veel verschillende Noord-Hollanders, die ook zien dat het niet goed gaat en willen werken aan positieve verandering. Door onze inzet is plantaardig eten de norm in het provinciehuis, is er meer aandacht voor biologisch voedsel en natuurinclusief wonen. Noord-Holland staat aan de vooravond van grote veranderingen. Wereldwijd springen mensen op de bres voor de bescherming van onze aarde. Samen kunnen we ervoor zorgen dat er een positieve omslag komt, in het belang van ons allemaal. Ecocentraal in plaats van egocentraal. Niet links of rechts, maar Team Planet dus.”

Op 15 maart 2023 vinden de provinciale en waterschapsverkiezingen plaats.

De route en acties

De estafette bestaat uit veertien etappes waarmee we door heel Nood-Holland lopen. Elke etappe doet locaties aan die verbonden zijn met de klimaatcrisis, de watercrisis, de biodiversiteitscrisis, de stikstofcrisis en/of de wooncrisis. Op die plekken dragen kandidaten van de Partij voor de Dieren voor de Provinciale Staten of de Waterschappen oplossingen aan. Experts krijgen het woord en betrokken burgers kunnen hun zorgen delen of vragen stellen. Al wandelend en fietsend worden ideeën die in de samenleving spelen om de crises te lijf te gaan uitgewerkt en besproken.


Etappe 1: Texel

Certificaten voor Mededogen

Tijdens elke etappe wordt een Certificaat voor Mededogen uitgereikt aan een Noord-Hollandse ondernemer of inwoner die zich in het bijzonder heeft ingespannen voor de bescherming van de natuur, dieren en de planeet.

Gerelateerd nieuws

Meld vuurwerkoverlast bij Partij voor de Dieren

Vuurwerk veroorzaakt bij veel dieren angst en stress. Elke jaarwisseling lopen honderden mensen letsel op, meestal door legaa...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil directe sluiting meest giftige onderdeel Tata en transitiefonds voor werknemers

“Het argument om Tata te behouden om werkgelegenheid blijkt slechts nog een Tata Morgana, een van de luchtkastelen die Tata a...

Lees verder