Help de damherten! #REDhet­damhert


Steun onze actie voor een geweldloos alter­natief!

30 november 2020

Noord-Holland staat op het punt om duizenden damherten af te schieten. Inclusief moederherten en kalfjes. Dat kunnen we niet laten gebeuren! We vragen jouw hulp om dat te voorkomen. Op 14 december dient de Partij voor de Dieren een tegenvoorstel in. Alle andere politici moeten dan hun eigen morele afweging maken: stemmen ze voor een Schiet-team of een Red-team?

In een beschaafd land lossen we problemen niet op met een kogel, maar met creativiteit. Daarom zet de partij alles op alles en vraagt om een second opinion: een 'RedTeam' van wetenschappers en dierenwelzijnsorganisaties, dat met een tegenvoorstel komt.

Daarvoor is nog weinig steun van andere politieke partijen. Zelfs partijen als GroenLinks, PvdA en D66 kiezen voor afschot, terwijl het niets oplost: de herten zullen blijven komen. Maar als we laten zien dat burgers in (en buiten) Noord-Holland een geweldloze oplossing willen, dan helpen we andere partijen om de juiste keuze te maken.

Wat willen wij?

Een geweldloos alternatief!

Met het huidige plan van de provincie moeten de herten tot in de eeuwigheid afgeschoten worden. Wij denken dat dat niet het beste is wat wij als mensen kunnen bedenken. Wij hebben meer vertrouwen in de kracht van innovatie en creativiteit.

Ons voorstel is daarom om een 'RedTeam' van wetenschappers en dierenwelzijnsorganisaties om een second opinion te vragen. Zij onderzoeken dan alle mogelijkheden voor geweldloze oplossingen en formuleren een advies. Dan kunnen we -echt- eerlijk kijken naar alle mogelijkheden.

Wie kan daar nou tegen zijn, zou je zeggen.

Samen laten we #REDhetdamhert trending worden, zodat volksvertegenwoordigers en bestuurders de damherten niet kunnen negeren.

Hoe kan jij helpen?

Jij kan drie dingen doen om de damherten te helpen:

  1. Een vriendelijke mail te sturen naar de Statenleden van GroenLinks, PvdA, D66, CU, FvD, DENK, VVD, 50PLUS/PVDO, CDA en Fractie Baljeu, met daarin een oproep om de damherten een eerlijke kans te geven en vóór het Red-team voorstel van de PvdD te stemmen op 14 december. Hier kan je alle e-mailadressen vinden en een voorbeeldtekst ter inspiratie.

  2. Een foto of video delen op social media en daarin verantwoordelijke gedeputeerde Esther Rommel (Natuur) en gedeputeerde Ilse Zaal (Dierenwelzijn) taggen. Met de hashtag #REDhetdamhert.

  3. En natuurlijk: onze berichten liken en delen, om zoveel mogelijk mensen op te trommelen.

Onze campagne loopt tot en met 14 december, want dan stemt de Provincie over ons plan.

Laten we samen alles op alles zetten om de damherten te redden!


    Foto: Menno Herstel