Monde­linge vragen PS: uitzon­dering avondklok voor nacht­jacht op vossen en herten


1 februari 2021

Geachte voorzitter,

De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging respecteert de Corona maatregelen niet. Ze willen vooral lekker knallen in de nacht, zonder zich aan de avondklok te hoeven houden.

In hoewel heel Nederland, behalve in vitale beroepen, binnen zit om 21:00. Gaan relschoppers naar buiten en de jagers willen dat ook.

Het advies “Blijf zoveel mogelijk thuis” en ga alleen naar buiten als dat echt niet anders kan vergt opofferingen. Sportscholen zijn dicht. Kappers, scholen, theaters, bioscopen, cafés, restaurants, winkels, buurthuizen. Zelfs de provinciale politiek prutst vanuit het washok.

Daarom hebben we de volgende vragen:

Vossen

  1. Waarom verleent GS een ontheffing voor de nachtjacht op vossen, wetende dat jagers de avondklok niet zullen respecteren?

    Damherten
  2. De jagers op damherten zijn werknemers. Zorgt GS ervoor dat er geen werkgeversverklaring voor de avondklok wordt gegeven deze nachtelijke jachtpartijen?

    Groene boa’s

  3. Worden er wel werkgeversverklaringen afgegeven voor toezicht en handhaving door groene boa’s tegen nachtelijke stroperij, nu controle door burgers niet toegestaan is door de avondklok?

Interessant voor jou

Bijdrage bij motie vreemd: trek ontheffing vossenjacht in

Lees verder

Bijdrage Masterplan biodiversiteit

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer