Pleidooi voor planeet Aarde


14 november 2016

De drie Statenleden van de Partij voor de Dieren verschenen bij de bespreking van de provinciale Begroting voor 2017 als advocaat in de Statenzaal. Advocaat van de Aarde welteverstaan, want de Partij voor de Dieren houdt zich maar met één zaak bezig. Het leefbaar houden van onze planeet voor al haar bewoners.

Fractievoorzitter Bram van Liere pleitte voor meer inspanning om klimaatverandering tegen te gaan. Want als we uitgaan van historische uitstoot, dan stijgt de temperatuur op Aarde in 2100 tot ongeveer 4,5 graad, zo waarschuwen wetenschappers. Zelfs bij uitvoering van het Klimaatakkoord van Parijs wordt de afgesproken ambitie van 1,5 graad niet gehaald.

De Partij voor de Dieren spijkerde daarom als aanklacht tegen het huidige beleid 95 klimaatstellingen aan de deur van het provinciehuis. Fractievoorzitter Bram van Liere: “De provincie Noord-Holland is in de ban van het geloof. Het geloof in groei. En dat geloof moet versplinteren, daarom heeft de Partij voor de Dieren als aanklacht tegen het huidige beleid 95 stellingen aan de deur van de provincie gespijkerd.”

Het is nog mogelijk om catastrofale klimaatverandering te voorkomen. Maar dan moeten we nu veranderen. Hiertoe zijn verschillende moties en een amendement ingediend. Zo wil de Partij voor de Dieren dat de provincie een campagne op zet om de consumptie van plantaardige eiwitten te stimuleren, dat er in kaart wordt gebracht welke rol de provincie kan spelen in de groene eiwittransitie, dat er meer windenergie op land mogelijk wordt gemaakt, dat er niet onnodig bomen worden gekapt in de Schoorlse duinen en dat de bezuiniging van 42 miljoen op natuur terug wordt gedraaid.

Bram van Liere: “Het is tijd voor een plan B, omdat er nou eenmaal geen planeet B is.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief