200 bijen­hotels voor scholen Noord-Holland


Haarlem, 9 juli

9 juli 2018

De provincie Noord-Holland stelt op voorstel van de Partij voor de Dieren subsidie beschikbaar voor de plaatsing van ten minste 200 bijenhotels bij scholen. Gedeputeerde Adnan Tekin deed deze toezegging bij de behandeling van de Kaderbrief in Provinciale Staten Noord-Holland.

De subsidie moet komen uit het fonds ‘Betrekken bij Groen’ en moet de Stichting Bijenvrienden in staat stellen de hotels voor april 2019, de start van het volgende bijenseizoen, te installeren.

“De grootschalige vernietiging van de leefomgeving van bijen en insecten is in volle gang. Zolang het gebruik van landbouwgif op grote schaal niet wordt aangepakt, zal de bij het heel moeilijk hebben,” zegt Bram van Liere, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Noord-Holland. “De bijenhotels vormen ideale nestgelegenheid voor de dieren die het nu zo moeilijk hebben en waar wij voor onze voedselvoorziening van afhankelijk zijn.”

Bijenhotels bieden niet alleen een nestplaats voor bijen, maar kunnen ook dienen als natuur- en milieueducatie voor kinderen. “Kinderen weten steeds minder van de natuur,” zegt Pim Lemmers, Nederland’s bekendste imker en oprichter van de Stichting Bijenvrienden. “Het is dan ook van groot belang om deze groep al op jonge leeftijd uit te leggen hoe belangrijk de natuur is. Te meer daar zij de beleidsmakers van de toekomst zijn.”

Eerder plaatsten Statenlid van de Partij voor de Dieren Linda Vermaas en imker Pim Lemmers al meerdere bijenhotels in de provincie.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Geen biefstuk, maar zeewier

De provincie Noord-Holland moet dringend meer doen om de overgang naar een duurzaam, plantaardig en gezond voedselsysteem te ...

Lees verder

PvdD wil koeiensterfte door zwerfafval aanpakken

4000 koeien sterven in Nederland jaarlijks een pijnlijke dood door zwerfafval en 11000 koeien lopen er (zwaar) letsel door op...

Lees verder