Bijdrage Voor­be­reiding Bestuurlijk Overleg Stikstof


Groundhog Day

7 februari 2022

Voorzitter

Afgelopen woensdag was het Groundhog Day. En dan denk ik automatisch aan onze Stikstof aanpak, alleen minder humoristisch. We keren weer terug richting de PAS.

Natuur herstelt niet met de waardes die door het KDW-dak heen schieten. Daling lijkt niet ingezet te zijn. Maar verruimingen in vergunningen zijn er wel. Zo is er een 25 kilometer zone ingevoerd. Is er een bouwvrijstelling. Is interne saldering onderuit gegaan. En groeit uitstoot door latende ruimte.
Was het beleid al niet effectief, zijn we ondertussen weer terug in 2018 en ben ik benieuwd hoe de Advocaat-Generaal (AG) Kokott aankijkt tegen onze Stikstof aanpak.

De Propositie stikstof en natuur van het IPO. schrijft dat natuur niet alleen stikstof als drukfactor heeft. Dat is zo: we hebben gifgebruik, lood, jacht, verdroging, monocultuur, nutriënten. Allemaal zaken waar de provincie óók geen resultaat boekt.

Ik hoop heel erg dat minister van der Wal niet luistert naar het IPO. Haar uitspraak dat "randjes opzoeken en die tijd is voorbij" laat zien dat ze snapt hoe provincies werken.

Er is zo veel gebeurd de afgelopen tijd, dat ik behoefte krijg aan een technische update. Is GS daartoe bereid?

Wij staan voor:

Interessant voor jou

Bijdrage Agrarisch natuurbeheer in Natuurnetwerk Nederland (NNN)

Lees verder

Bijdrage Tata Steel

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer