Werk­zaam­heden N508 bij Middenweg stil­gelegd vanwege oever­zwa­luwen


25 juni 2007

De provincie Noord-Holland heeft op dit moment een deel van de werkzaamheden aan de N508 in Heerhugowaard stilgelegd. Dit gebeurt omdat 20 oeverzwaluwen zich bij de Middenweg in een talud hebben genesteld. Oeverzwaluwen zijn een bedreigde vogelsoort. De broedende vogels mogen niet verstoord worden. Het terrein is met lint afgezet.

In de buurt van het talud worden liggers geplaatst, als onderdeel van het viaduct dat de N508 met de N242 verbindt. De plaatsing van de liggers verstoort de broedende vogels niet en gaat dus gewoon door.

De oeverzwaluw graaft diepe tunnels in steile zandwanden. In die holen broeden de vogels hun eieren uit. Het broedseizoen van oeverzwaluwen loopt van half april tot eind augustus. In die periode kunnen ze twee legsels groot brengen.


Nest oeverzwaluw

Na het broedseizoen kunnen de werkzaamheden van de N508 bij de Middenweg weer worden hervat. Dan start de aannemer met asfalteringswerkzaamheden. Het stilleggen van de werkzaamheden heeft geen consequenties voor de planning van de werkzaamheden.

Eind 2007 is aan de zuidzijde van Heerhugowaard het nieuwe gedeelte van de provinciale weg N508 helemaal klaar. Het gaat om een stuk weg van 700 meter lengte. Dit nieuwe gedeelte N508 is van groot belang voor de nieuwe wijk Stad van de Zon en het naastgelegen recreatiepark Park van Luna. Het is dé verbindingsweg met de N242.

Persbericht uitgebracht door provincie Noord-Holland ( Carla van Twuijver) op 20 juni 2007

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief