Vijf stropers IJsselmeer op de bon - UPDATE


27 juni 2007

DEN OEVER - Het Visserijstroopteam heeft de afgelopen weken tegen vijf vermoedelijke stropers proces-verbaal opgemaakt wegens illegaal geplaatste netten en fuiken in het IJsselmeer. Dat heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) bekend gemaakt. In totaal zijn 66 fuiken, 200 meter netten, 300 meter hoekwant en 24 aalkisten uit het IJsselmeer en randmeren gehaald. Het illegale vistuig is in beslag genomen.

Het Visstroperijteam IJsselmeer is een samenwerkingsverband tussen de Algemene Inspectiedienst, het KLPD en de Provincie Flevoland. De saneringsregeling IJsselmeervisserij van het ministerie van LNV was de aanleiding voor de oprichting van het team in 2006. Sinds de visserij in het IJsselmeer flink is gesaneerd, werd al verwacht dat het aantal stropers en illegale visserij zou kunnen toenemen. "Overtreders kunnen een boete tegemoet zien die in de tienduizenden euro's kan lopen, afhankelijk van de ernst van de overtreding", zegt woordvoerder Roel Vincken van de AID.

In Friesland en Zuid-Nederland zijn al enkele jaren met succes visstroperijteams actief. Met grote regelmaat worden daar visstropers op heterdaad betrapt. Er is inmiddels veel expertise over het opsporen van visstroperij. Erg belangrijk blijft ook de informatie en meldingen van het publiek. Op de website van de AID (www.aid.nl) kan melding worden gedaan van (vermoedelijke) visstroperij. Het meldpunt visstroperij van de AID is ook 24 uur per dag te bereiken op telefoonnummer 045-5466230.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief