Verslag stand Partij voor de Dieren en Vissen­be­scherming in IJmuiden


3 juli 2007

Op zaterdag 30 juni stonden we samen met de Vissenbescherming, met een kraam op de jaarmarkt aan de Kennemerlaan in IJmuiden, met als doel het verstrekken van informatie en ledenwerving.

Het was de voorgaande dagen erg slecht weer geweest, dus het was de grote vraag of we het droog zouden houden. Maar het was de hele dag prachtig weer en er waren veel mensen op de been. Het was best spannend, om samen met de Vissenbescherming in een vissersdorp te staan! Maar de reacties van passanten waren overwegend positief. We hebben veel informatie kunnen verstrekken en we konden echt merken, dat de naamsbekendheid van de partij in relatief korte tijd veel groter is geworden. Ook de ballonnen vonden gretig aftrek onder de IJmuidense kinderen; al rond het middaguur waren we helemaal “los”.Op een gegeven moment kwam er een Poolse jongeman bij de kraam staan die zich afvroeg wie we waren; hij begreep de folders niet, want hij sprak alleen een beetje Engels. Nadat ik in mijn beste Pools over ons had verteld kon hij het nauwelijks bevatten: een politieke partij, voor de dieren?? En dan nog met 2 zetels in de Tweede Kamer en 2 in de Provinciale Staten? Hij vond het helemaal geweldig en wenste ons veel succes. Erg leuk, zo’n reactie. Het doet je beseffen dat het inderdaad best bijzonder is, een partij voor dieren. Jammer alleen, dat het nodig is.

Ook Marijke Santen van de Vissenbescherming spreekt van een geslaagde dag; er stonden regelmatig belangstellenden bij haar deel van de kraam. Er zijn handtekeningen opgehaald voor een verbod op de ‘sport’visserij en met name de brochure met informatie over de beruchte vissenkom werd goed ontvangen. Er kwam een Duitse mevrouw bij de kraam die speciaal vroeg om een brochure tegen de hengelsport; haar man hengelt en ze wil hem graag op andere gedachten brengen! Hopelijk leidt deze kwestie niet tot een echtscheiding. Het schijnt dat in Duitsland geen vissenkommen meer verkocht mogen worden! Alleen grote, rechthoekige aquaria zijn daar in de handel. Goed voorbeeld doet goed volgen, zou ik zeggen.

Wij kunnen terugkijken op een succesvolle dag.

Het is de bedoeling om de komende zomer ook in Haarlem te staan: op zaterdag 25 augustus in de Amsterdamstraat en op zondag 23 september in de Cronjéstraat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief