Stop Veefa­brieken Noord-Holland


13 maart 2009

Maandag 16 maart wordt er in de Provinciale Statenvergadering besloten of er in onze provincie Noord-Holland enorme megastallen gebouwd kunnen worden. Er zijn al plannen gemaakt voor een megapluimveehouderij en een megakoeienstal. Naast veel dierenleed veroorzaken veefabrieken aanzienlijke milieuvervuiling door mest, stank, ammoniak en fijn stof. Bent u net zoals de Partij voor de Dieren tegen de komst van megastallen? Kom dan maandag 16 maart naar de behandeling van het burgerinitiatief 'Stop Veefabrieken Noord-Holland' van de Dierenbescherming en Milieudefensie.

Tot nu toe is Noord-Holland gevrijwaard gebleven van de zeer grootschalige bio-industrie, maar in de gemeente Wieringermeer wil men een megapluimveehouderij bouwen waar iedere zes weken maar liefst 1,6 miljoen vleeskuikens worden vetgemest. Ook in de gemeente Niedorp wil een ondernemer een enorme megakoeienstal bouwen met 753 koeien (en 50 stuks jongvee).


Milieudefensie en de Dierenbescherming boden het burgerinitiatief met 25.000 handtekeningen 15 december 2008 aan aan de Commissaris van de Koningin Borghouts. Borghouts benadrukte het burgerinitiatief zorgvuldig te behandelen en was erg onder de indruk van de massale respons van de inwoners van Noord-Holland.

Partij voor de Dieren in actie
De Partij voor de Dieren zal uiteraard ook te horen zijn tijdens de vergadering. Statenlid Peter van Poelgeest zal in zijn speech duidelijk kenbaar maken waarom het realiseren van megastallen voorkomen moet worden.

Om de laatste politieke partijen te overtuigen standpunt in te nemen tegen de komst van megastallen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk burgers aanwezig zijn tijdens de vergadering. Hiermee wordt een duidelijk signaal afgegeven dat burgers de komst van megaveehouderijen niet zien zitten. U komt toch ook?

Plaats en tijd
Wat: Statenvergadering provincie Noord-Holland
Wanneer: Maandag 16 maart 2009
Tijd: 14.00 tot 15.00 uur (verzamelen om 13.30)
Locatie: Provinciehuis, Dreef 3, 2012 HR Haarlem

Opgeven
Steun het burgerinitiatief van de Dierenbescherming en Milieudefensie en kom 16 maart naar de Statenvergadering in Haarlem. U kunt zich opgeven door een email te sturen naar info@dierenbeschermingnhn.nl met als subject: 'aanmelding Stop Veefabrieken 16 maart' of telefonisch op nummer 072-5150071 (vraag naar Miriam Dekker).
Voorafgaand aan de vergadering ontvangt u meer informatie met de laatste details.