Rechtbank schorst schiet­ver­gunning weer


3 maart 2007

haarlem - De rechtbank in Haarlem heeft weer een door natuurgedeputeerde A. Moens afgegeven ontheffing geschorst om op overwinterende ganzen en smienten te schieten.

De schorsing loopt vooruit op de door de Faunabescherming aangespannen rechtszaak over deze kwestie. Die wordt waarschijnlijk volgende week gehouden.
Recentelijk schorste de rechtbank ook al een ontheffing die ganzen- en smientenjacht mogelijk maakte. De schorsing werd 13 februari van kracht. De rechtbank oordeelde dat de schietvergunning strijdig was met de Flora en Faunawet. Onder de noemer 'noodmaatregelen' gaf Moens de wildbeheereenheid, ondanks de verloren rechtszaak, tóch toestemming de ganzen en smienten door afschot te verjagen van plekken buiten de officiële gedooggebieden.

Volgens de Faunabescherming toonde Moens daarmee minachting voor de rechtbank. Hierover diende de anti jachtorganisatie een klacht in bij de commissaris der Koningin H. Borghouts.

Voor het complete artikel klikt u hier voor de site van het Noordhollands Dagblad

Gerelateerd nieuws

Blind date met dierenvriend

Bij de Partij voor de Dieren voelt niemand zich te min om in verkiezingstijd met een emmer lijm, een kwast en een paar poster...

Lees verder

Kandidate van de Partij voor de Dieren in Noord-Holland helpt padden met oversteken

Connie van ’t Hof, nummer zes op de lijst van de Partij voor de Dieren in Noord-Holland, stond vanochtend bij Caprera i...

Lees verder