Kandidate van de Partij voor de Dieren in Noord-Holland helpt padden met over­steken


5 maart 2007

Connie van ’t Hof, nummer zes op de lijst van de Partij voor de Dieren in Noord-Holland, stond vanochtend bij Caprera in Bloemendaal om padden over te zetten. Zij maakt al jaren deel uit van een groep vrijwilligers die, tijdens de paddentrek in het vroege voorjaar, de dieren op deze wijze tegen het verkeer beschermen. De padden vallen in ingegraven emmers en worden de volgende ochtend door de vrijwilligers naar de overkant van de straat gebracht en daar weer losgelaten.

“Alleen al bij Caprera zijn er vorig jaar bijna duizend padden overgezet”, aldus Connie. “Ik ben blij dat ik op deze eenvoudige manier kan meehelpen met het redden van zoveel dieren.”

Ook in haar eigen tuin probeert Connie het padden en andere dieren zoveel mogelijk naar de zin te maken. “Ik plant uitsluitend inheemse planten en gebruik geen mest. Verder laat ik sterke inheemse planten die zichzelf uitzaaien, vaak uitgescholden voor onkruid, zoveel mogelijk staan. In een natuurtuin als deze is er voedsel en zijn er schuilplaatsen voor allerlei dieren: vlinders, slakken, padden, noem maar op. Overlast van slakken heb ik trouwens nauwelijks, want de afgevallen bladeren die ik gewoon laat liggen vinden ze meestal lekkerder dan de planten.”

Connie van ’t Hof richtte in 2004 de Haarlemse werkgroep van de Partij voor de Dieren op. Zij heeft zich verkiesbaar gesteld in de overtuiging dat met een sterke PvdD-fractie in de Provinciale Staten dierenwelzijn en dierenrechten meer aandacht van de provinciale politiek zullen krijgen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief