Blind date met dieren­vriend


3 maart 2007

Bij de Partij voor de Dieren voelt niemand zich te min om in verkiezingstijd met een emmer lijm, een kwast en een paar posters een ladder op te gaan en verkiezingsposters te plakken.

Lees hieronder het persoonlijke verhaal van de nummer zeven van de kandidatenlijst van de Provincie Noord-Holland:

Blind date met dierenvriend

Omdat ik net verhuisd ben naar Diemen wil ik graag in mijn nieuwe omgeving de verkiezingsposters plakken. Het liefst met andere partijleden uit Diemen.

Een oproep via de mail biedt uitkomst en al snel word ik gebeld door Alex. Hij wil wel helpen plakken. We spreken een tijdstip af dat we elkaar zullen treffen. Gewapend met trapje, emmer met plaksel, bezem (type ‘luiwagen’) en posters wacht ik thuis op Alex. Altijd spannend zo’n afspraak met iemand die je niet kent. En ja hoor, daar rijdt een auto met vaart de straat in, parkeert voor de deur en de mystery-guest is een feit.

We blijken een goedwerkend plakduo te vormen. Allebei gehuld in regenkleding trotseren we de inmiddels stromende regen. De regen bemoeilijkt het plakken. Steeds vaker valt de poster als een nat tentzeil over Alex’ hoofd en probeer ik het kleffe papier met mijn bezem omhoog te werken. Gelukkig wordt het ons toch ook nog gegund om een paar posters met zon en zonder rukwinden op te plakken.
Ook ervaren we op de stoepen en de veldjes rondom de plakborden dat Diemen een flink aantal dieren- ofwel hondenliefhebbers kent. Voordat we de auto instappen inspecteren we telkens onze schoenzolen, trapje en emmer.

Heel wat posters en prettige gesprekken later wordt ik weer luxe bij mijn huis afgezet. Helaas zijn er inmiddels ook al weer wat posters gesneuveld door het weer. In ieder geval weet Diemen nu dat we meedoen aan de verkiezingen en ik heb een medelid van de partij leren kennen.

Marie-Cecile Vierstra

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief