Provincie Noord-Holland wil hobby­jacht niet tegengaan


12 december 2016

De discussie in Provinciale Staten van Noord-Holland over het burgerinitiatief ‘Stop de Hobbyjacht’ richt zich voornamelijk over de geldigheid van het initiatief. Daarom stelden GroenLinks, de Partij voor de Dieren en de SP voor om een expert in te huren om de impasse te doorbreken. De fracties wilden precies boven tafel krijgen op welke wijze de provincie haar beleid en regels kan aanscherpen om hobbyjacht tegen te gaan. Het voorstel werd echter terzijde geschoven door een meerderheid van Provinciale Staten.

GroenLinkswoordvoerder Fred Kramer: “Kennelijk verschuilen partijen als PvdA en D66 zich liever achter een juridische discussie over de geldigheid van het burgerinitiatief, dan dat ze willen weten wat de provincie kan doen om hobbyjacht tegen te gaan. Dit door 5400 Noord-Hollanders onderschreven burgerinitiatief had beter verdiend!”

Bram van Liere, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren: “Het is schokkend dat Statenleden tegen een voorstel uit hun eigen verkiezingsprogramma stemmen. Dan hou je de kiezer voor de gek.”

Gerelateerd nieuws

Politiek nu echt aan zet: urgentie op klimaatsymposium Noord-Holland

Vanmiddag kwamen een kleine honderd belangstellenden naar het provinciehuis in Haarlem voor een symposium over klimaatverande...

Lees verder

Jan Terlouw: "Noord-Holland moet regels stellen om klimaat te redden"

Ruim een week geleden riep Jan Terlouw op een Klimaatsymposium in Noord-Holland politici op hun verantwoordelijkheid te nemen...

Lees verder