Partij voor de Dieren viert vijfjarig bestaan in Haarlem


16 oktober 2007

Haarlem, 15 oktober 2007- De Partij voor de Dieren viert haar vijfjarig bestaan met een ledencontactdag te Haarlem. Leden uit Haarlem en omgeving worden uitgenodigd om op 28 oktober, precies vijf jaar na de oprichting van de partij, een bijeenkomst bij te wonen in hotel Die Raeckse. Op deze feestelijke en informele bijeenkomst zal gesproken worden door leden van de Tweede Kamerfractie, van de Noord-Hollandse provinciale fractie en van de werkgroep Haarlem.

In 2002 heeft het eerste kabinet Balkenende in recordtempo diverse dierenwelzijnmaatregelen teruggedraaid waar dierenbeschermers jarenlang voor gelobbyd hadden, bijvoorbeeld het verbod op het fokken van nertsen voor bontjassen. Drie dierenbeschermers, Marianne Thieme, Ton Dekker en Lieke Keller, trokken daaruit de conclusie dat langs de zijlijn met politici praten niet hielp, en dat ze zelf een partij moesten oprichten die de belangen van dieren hoog in het vaandel heeft staan.

In vijf jaar is de Partij voor de Dieren gegroeid van drie leden naar ruim 6500. Daarvan wonen er maar liefst 230 in Haarlem en directe omgeving.

Sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2006 zit de Partij voor de Dieren met twee zetels in de Tweede Kamer. In 2007 zijn daar nog negen provinciale zetels, waarvan twee in Noord-Holland, en één Eerste Kamerzetel bij gekomen.

De contactdag begint om 13.00 uur. Mensen die zich nog willen opgeven kunnen dat doen bij de voorzitter van de werkgroep, Belinda van der Kort, Baan 45, 2012 DC Haarlem, tel. 06 44228723, Haarlem@partijvoordedieren.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief