Partij voor de Dieren fietst groene ronde door Waterland


4 september 2012

De Partij voor de Dieren Noord-Holland fietst vrijdagmiddag 7 september door Waterland, onder leiding van Bram van Liere, nummer zes op de Kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen en fractievoorzitter van de partij in Noord-Holland. De tocht gaat langs diverse plekken waar de Partij voor de Dieren zich de afgelopen tijd sterk voor heeft gemaakt. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om mee te fietsen en in het veld de verhalen achter de dossiers te zien en te horen.

De tocht begint om 13.00 uur in Broek in Waterland bij Wim Tweewielers, Fietsverhuur, Laan 44, Broek in Waterland, en eindigt daar rond 16.00 na zo’n 20 kilometer. De ronde voert langs het schiereiland Marken. Daar heeft een projectontwikkelaar plannen voor een huizenblok,de Bennewerf, middenin een weidevogelgebied. De Partij voor de Dieren vindt dit een bouwplan op de verkeerde plek. De provinciale regelgeving verbiedt ook het bouwen in weidevogelgebieden, maar helaas verleent de provincie veel te makkelijk ontheffingen.

De tocht gaat verder naar de dijk langs het IJsselmeer, ten zuiden van Marken (tussen Marken en Durgerdam). Hier hebben in de eerste helft van juni grootschalige vang- en vergassingsacties van ganzen plaatsgevonden, onder het mom van het vergroten van de vliegveiligheid op Schiphol. Er zijn duizenden ganzen vergast in Noord-Holland, een zeer pijnlijke dood, op 25 kilometer afstand van de luchthaven. Ooggetuige en oud-Statenlid Peter van Poelgeest zal hier op locatie vertellen wat hij heeft gezien.

De route terug naar Broek in Waterland loopt langs de Volgermeerpolder en door het Waterlandse landschap. Deze omgeving geeft voldoende aanleiding om van gedachten te wisselen over het milieu en de natuur, maar zeker ook om te genieten.

Iedereen is welkom en wordt verzocht zich aan te melden bij de werkgroep Noord-Holland Noord noordhollandnoord@partijvoordedieren.nl .