Partij voor de Dieren en PINK! voeren actie voor dier­vrien­delijk kerstmenu


11 december 2007

Haarlem, 9 december 2007- De Partij voor de Dieren werkgroep Haarlem en PINK!, de jongerenorganisatie van de partij, geven op zaterdag 22 december adviezen voor een diervriendelijk kerstmenu aan het winkelende publiek.

De partij betreurt het dat er veel vlees gegeten wordt van dieren uit de bio-industrie. Met name met kerstmis, voor velen een feest van vrede en gezelligheid, zou de kerstgedachte ook uit moeten gaan naar dieren, bijvoorbeeld door te kiezen voor een menu met biologisch vlees of met vegetarische alternatieven. Bij de actie zal ook Harry Voss, bekend van de vegetarische hotdogs, aanwezig zijn.

Op 22 december zullen de Partij voor de Dieren werkgroep Haarlem en PINK! met een kraam op de hoek van de Grote Houtstraat en de Spekstraat staan en vegetarische kerstmenu's uitdelen aan het winkelende publiek. Harry Voss zal daar zijn vegetarische hotdogs tegen kostprijs (50 cent) verkopen.

Belinda van der Kort, voorzitter van de werkgroep, benadrukt echter dat kerstmenu's met vlees diervriendelijker kunnen door vlees te gebruiken uit de biologische veehouderij. "Als je vlees uit de bio-industrie koopt, betaal je namelijk mee aan het in stand houden van een systeem waarbij dieren onder erbarmelijke omstandigheden gehouden worden", aldus Van der Kort.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief