OPROEP: KOM IN ACTIE TEGEN MEGASTAL “HET KIPPENHOK”!


8 juni 2017

In Middenmeer dreigt een megastal voor 550.000 (!) kippen te worden gebouwd, tenzij de provincie anders besluit. De stal, bekend onder de naam “Het Kippenhok”, zal pal naast een andere megastal komen te staan waardoor er in Middenmeer bijna een miljoen kippen op een kluitje zullen komen te zitten, met 20 kippen per m2, in 5 etages hoog.

Tot 19 juni heeft Gedeputeerde Joke Geldhof de tijd om een zogenaamde “reactieve aanwijzing” te geven om de bouw van de stal tegen te houden. Dit kan omdat de provincie al eerder in een zienswijze heeft aangegeven dat zij bezwaren hebben op het gebied van onder andere dierenwelzijn, natuur en ruimtelijke inpassing. De gemeente heeft nauwelijks gehoor gegeven aan deze zienswijze en nu kan de provincie het besluit van de gemeente terugdraaien.

Bovendien is het niet zeker dat de stal aan de geldende voorwaarden op het gebied van natuur voldoet. Er loopt namelijk een beroep bij de Raad van State tegen de afgegeven Natuurbeschermingswetvergunning. De provincie kan het besluit van de gemeente terugdraaien middels een zogenaamde reactieve aanwijzing. Gedeputeerde Joke Geldhof heeft tot 19 juni de tijd om hiertoe te besluiten.

Help jij mee om de Gedeputeerde ervan te overtuigen dat deze stal een heel slecht idee is qua dierenwelzijn, natuur en milieu? Kopieer dan onderstaande tekst in een twitterbericht gericht aan de Gedeputeerde:

.@JokeGeldhof @provincieNH Stop #megastal #Kippenhok! 550.000 plofkippen drama dierenwelzijn, natuur & milieu. Geef #reactieveaanwijzing!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief