Uitno­diging: kennis­sym­posium eiwit­tran­sitie


12 juni 2017

Van dierlijke naar plantaardige eiwitten
De eiwittransitie -van dierlijke naar plantaardige eiwitten- we zitten er midden in. Vorig jaar werd door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het jaar van de boon, Staatssecretaris Van Dam noemt zeewier “de groente van de toekomst” en steeds meer partijen, o.a. Albert Heijn, Bonduelle, Hak, Jumbo, het Voedingscentrum en het Ministerie van Economische Zaken, sluiten zich aan bij de Green Protein Alliance, een vernieuwend samenwerkingsverband dat werkt aan het versnellen van de eiwittransitie. Uit de Kamerbrief voortgang Voedselagenda blijkt onder meer dat ons kabinet over vijf tot tien jaar een forse toename van gebruik van plantaardige eiwitten in voedselproducten wil zien.

Uitnodiging
Op vrijdagmiddag 23 juni organiseert de Statenfractie van de Partij voor de Dieren Noord-Holland een kennissymposium over groene eiwitten. Tijdens deze middag worden de duurzame kansen en commerciële mogelijkheden van de groene eiwittransitie belicht. De middag vindt plaats van 13.30 tot 17.00 uur (met daarna een borrel) in het Provinciehuis te Haarlem. Aanmelden via pvdd@noord-holland.nl, vermeld je naam en graag ook je functie.

Voorlopig sprekersoverzicht
De middag wordt afgetrapt door dagvoorzitter Jeroen Willemsen, Innovatiemanager & Adviseur bij Food for Impact. Jeroen is sinds 1997 actief in de plantaardige eiwitketen en is dé spin in het web van de Nederlandse eiwittransitie.
Christiaan Kats, verbonden aan het Praktijkcentrum Eiwit Onderzoek [PEO] vertelt over de mogelijkheden die een dergelijke samenwerking met ondersteuning door de provinciale overheid biedt.
Mark Kulsdom, ondernemer en directeur van The Dutch Weedburger loopt voorop in de wereldwijde transitie naar een plant based food culture.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief