Oproep: Kom allen in actie tegen onnodig doden van geiten en schapen


10 december 2009

De Partij voor de Dieren roept het kabinet op om niet over te gaan tot ruiming van gezonde, drachtige geiten. De Partij voor de Dieren is een petitie begonnen op haar website “Stop massale doding gezonde geiten en schapen”. De Partij voor de Dieren verwijt het kabinet ernstige nalatigheid in het nemen van maatregelen om de Q-koorts te bestrijden. Als gevolg hiervan zijn duizenden mensen ziek geworden en zijn er al 11 mensen aan de Q-koorts overleden. Nu zullen als gevolg van falend beleid duizenden dieren onnodig gedood worden.

De provincie Noord-Brabant is "Q-koorts centrum" en daarom heeft de Partij voor de Dieren er voor gekozen om juist daar luid en duidelijk te laten horen wat de zij van deze ruiming vindt.

Vrijdagochtend 11 december, vroeg in de ochtend om half 9, vindt er een actie plaats bij het provinciehuis in Den Bosch voorafgaande aan PS vergadering. Komt allen!

Bent u niet in staat om te komen, teken dan toch alstublieft hier de petitie tegen het doden van de gezonde geiten en schapen.

Hier
leest u meer informatie van de Statenfractie Noord-Brabant van de Partij voor de Dieren en hier informatie vanuit de Tweede Kamerfractie. En hier kunt u de debatbijdrage na lezen van Marianne Thieme in het Algemeen Overleg over de Q-koorts van vanmiddag.