Meat the Truth 6 november VU Podium


28 oktober 2008

WEET WAT JE EET! MEAT THE TRUTH!

VU podium en Cultuurcentrum Griffioen presenteren vier documentaires over voedsel. VU onderzoekers geven commentaar op de consumptie, productie en verdeling van voedsel. Er is ruimte voor een gezond debat.

Vanaf vier september staat elke eerste donderdag van de maand de filmzaal van Cultuurcentrum Griffioen in het teken van eten. Weten we eigenlijk nog wel wat we eten, waar het vandaan komt en of het eigenlijk wel écht gezond is? Een viertal documentaires geeft hierop een antwoord.

De serie werd afgetrapt met de alom geprezen documentaire “We Feed The World’. In deze prachtige documentaire werd de complexheid van de wereldvoedselproductie glashelder uit de doeken gedaan. In de opeenvolgende maanden volgen VPRO Tegenlicht documentaire ‘De toekomst van ons voedsel’ en de spraakmakende film ‘Meat The Truth’. De reeks zal worden afgesloten met ‘Supersize Me’. Hierin kan de kijker genieten van regisseur Morgan Spurlock die zich bijwijze van experiment een maand lang volpropt met Big Macs, McChickens en frieten.

Op 6 november kunt u kijken naar de film Meat The Truth van de Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren. Na afloop is er een debat met Karen Soeters, directeur Nicolaas G. Pierson Foundation en Harry Aiking, onderzoeker IVM

Waar en wanneer?
Datum: 6 november 2008
Tijd: 19.30-21.30 uur
Plaats: Cultuurcentrum Griffioen | Uilenstede 106 Amstelveen
Toegang: € 7,- | leden Vereniging VU-Windesheim € 5,- | studenten € 5,-

Informatie/aanmelden
Aanmelden via internet: www.vupodium.nl
E-mail: vupodium@dienst.vu.nl
Tel. (020) 598 9292