Marianne Thieme neemt pools­hoogte bij muskus­rat­ten­vangers in Noord Holland


27 februari 2007

Onder grote belangstelling van de pers bezocht Marianne Thieme woensdag 28 februari, op uitnodiging van gedeputeerde Poelmann, de muskusrattenvangers in de omgeving van Aalsmeer.

Thieme zet al enige tijd grote vraagtekens bij de nut en noodzaak van de muskusrattenbestrijding en sprak tijdens haar bezoek herhaaldelijk over de Duitse deelstaat Thüringen, waar de dieren met rust worden gelaten zonder dat de overlast daardoor volgens het kamerlid verder is toegenomen. Poelmann bracht hier tegenin dat Thüringen in veel opzichten onvergelijkbaar is met het drassige veenweidegebied, waar de muskusratten in Noord-Holland zich ophouden.

De gedeputeerde toonde verder enerzijds begrip voor het standpunt van Thieme, maar gaf tegelijkertijd aan dat de bescherming van dijken en oevers de eerste prioriteit heeft. Poelmann en Thieme zijn het erover eens dat de muskusrattenbestrijding onder de aandacht van de betrokken ministers (LNV en V&W) moet worden gebracht.

Voor het complete artikel kijkt u hier voor de site van de provincie Noord-Holland.

Gerelateerd nieuws

Omschakelen naar Biologische Landbouw

Op zaterdag 24 februari was er een verkiezingsdebat georganiseerd in de centrale stadsbibliotheek Haarlem. Als Haarlemmer moc...

Lees verder

Heerhugowaard gaat mogelijk circus met wilde dieren weren

Heerhugowaard - Wordt Heerhugowaard de tweede gemeente na Winschoten die circussen met wilde dieren gaat weren? Dierenwethou...

Lees verder