Janine Visser neemt haar zetel niet in


"Mijn prio­riteit blijft bij Alkmaar liggen"

24 maart 2019

Janine Visser is zeer vereerd door de hoeveelheid stemmen die op haar zijn uitgebracht bij de Provinciale Statenverkiezingen Noord-Holland wat haar het recht gaf op de derde en laatste zetel voor de Partij voor de Dieren. De vijfde plek op de kieslijst is echter een bewuste afweging geweest. In een fractie van drie statenleden is de werkdruk dermate hoog dat dit ten koste zou gaan van haar werkzaamheden voor de gemeentefractie Alkmaar. Omgekeerd zou het werk voor de gemeentefractie zeker ook ten koste gaan van de inzet voor de statenfractie omdat haar prioriteit toch bij Alkmaar ligt.

Visser: "Als ik me ergens aan committeer doe ik dat voor de volle 100%. Daar kan iedereen van op aan. Als ik dat niet kan waarmaken, begin ik er niet aan. Vandaar dat ik mijn zetel in de Staten niet heb ingenomen. Maar die beslissing heb ik zeker niet lichtvaardig genomen, ik heb daar echt wel even mee geworsteld. De vijfde plaats op de lijst was mede gebaseerd op de ervaring die ik al in de Staten heb als duo-commissielid. Die ervaring heeft me echter ook geleerd dat bij een wat kleinere fractie als de onze het statenlidmaatschap qua tijdsbeslag niet te combineren valt met het raadslidmaatschap in Alkmaar. Zeker niet als je zoals ik ook nog eens fractievoorzitter bent. Wat we denk ik een beetje verkeerd hebben ingeschat is de impact die ‘Stem op een vrouw’ zou hebben."

Janine heeft er alle vertrouwen in dat Jaap Hollebeek, de eigenlijke nummer 3 van de lijst, de juiste persoon op de juiste plaats is. Beiden zetten zich vol enthousiasme in voor dieren, natuur en milieu. Uiteraard blijft Janine nauw betrokken bij de Noord-Hollandse statenfractie en is er intensief overleg tussen de verschillende fracties binnen de Partij voor de Dieren.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

I AMsterdam krijgt opvolger: WE PLANET

Amsterdam, 27 februari - I AMsterdam krijgt een opvolger: WE PLANET. De letters verrijzen op zaterdag 2 maart vanaf 14:00 op ...

Lees verder

De donkergroene ankers van Noord-Holland!

Fabian Zoon, Ines Kostic en Jaap Hollebeek zijn gisteravond beëdigd als statenleden. Herbert Mosmuller gaat ze als beleidsmed...

Lees verder