Fees­te­lijke campag­ne­aftrap Amster­damse gemeen­te­raads­ver­kie­zingen


24 februari 2010

De verkiezingscampagne in Amsterdam ging op 7 februari van start met een feestelijke kick-off.

Lijsttrekker Johnas van Lammeren lichtte de speerpunten toe. Van Lammeren: "Het doel van de Partij voor de Dieren is om bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam groter te worden dan het CDA. Bij de afgelopen Europese verkiezingen stemden tenslotte ook meer Amsterdammers op de PvdD dan op het CDA.“ Vervolgens werden alle kandidaten op de lijst voorgesteld.


Daarna was de beurt aan partijvoorzitter Marianne Thieme, die de bijeenkomst kwam opluisteren. Ze hield een zeer inspirerende toespraak en verwelkomde bovendien het tienduizendste lid van de Partij voor de Dieren.
De zeer verraste Amsterdamse vertelde dat ze lid was geworden omdat de Partij voor de Dieren de enige partij is die planeetbreed kijkt en niet zoals andere partijen, vooral de kortetermijnbelangen van de westerse mens en zijn geld voorop stelt.
De Partij voor de Dieren is wederom één van de snelst groeiende politieke partijen van Nederland. Het tienduizendste lid werd bereikt in december. Ruim een maand later zitten we op bijna elfduizend leden!


Stadsecoloog Martin Melchers hield vervolgens een bijzonder boeiende lezing met prachtige foto’s, waarin duidelijk werd hoezeer de stad en de natuur een verrassend compromis met elkaar zijn aangegaan.


Na afloop van het officiële gedeelte kon men men onder het genot van een vega-hapje en een drankje in ontspannen sfeer met elkaar de eerste actieplannen bespreken.

De campagne is inmiddels in volle gang

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers zijn de verkiezingsborden in de stad inmiddels beplakt met de opvallende geel-groene verkiezingsposter. Op verschillende plaatsen in de stad worden flyers uitgedeeld om de speerpunten van de campagne in Amsterdam duidelijk te maken. Daarnaast vindt een groot deel van Amsterdam naast de ochtendkrant de flyer van de Partij voor de Dieren op de deurmat. Het is ook in Amsterdam hoog tijd voor verandering.


Op zaterdag 27 februari is de Partij voor de Dieren aanwezig op de verkiezingsmarkt in de Openbare Bibliotheek Amsterdam op het Oosterdokseiland, en verder op de Nieuwmarkt, Dappermarkt en Noordermarkt.

Voelt u zich betrokken bij Dierenwelzijn, Natuur en Milieu, stem dan op 3 maart op de Partij voor de Dieren!

We spreken onze dank uit aan alle vrijwilligers die zich inzetten voor de Partij voor de Dieren en zo bijdragen aan een betere wereld, een wereld met respect voor de dieren en de natuur.

Gerelateerd nieuws

Ondanks Q-koorts: geitenhouderij geen intensieve veehouderij

Ondanks Q-koorts: geitenhouderij geen intensieve veehouderij Partij voor de Dieren vindt wijziging door provincie Noord-...

Lees verder

Heemskerk en Den Helder meest diervriendelijke gemeenten Noord-Holland Noord

Heiloo, 1 maart 2010 - Afgelopen week reikte de werkgroep Partij voor de Dieren Noord-Holland Noord oorkondes uit aan weth...

Lees verder