Leden keuren kandi­daten en programma voor Noord-Holland goed!


Fabian Zoon lijst­trekker bij PS2019

12 december 2018

(Foto credit: Menno Herstel)

Haarlem - Het partijcongres van de Partij voor de Dieren heeft de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland goedgekeurd. Fabian Zoon is de nieuwe lijsttrekker.

De Partij voor de Dieren staat er in de landelijke peilingen goed voor. Ook in Noord-Holland zijn de ambities groot: Zoon gaat voor een verdubbeling van de huidige drie zetels in de Staten.

Het welzijn van mens en dier is wat telt

De provincie raakt via besluitvorming over plezier- en ganzenjacht, natuurbeheer en biodiversiteit en megastallen direct aan dieren, natuur en milieu en is zodoende belangrijk voor de partij. “Ganzen worden uit de lucht geschoten en mensen worden ziek van het lawaai en de vervuiling van vliegtuigen,” zegt Zoon, gevraagd naar de plannen van zijn partij. “We zetten vol in op welzijn van al het leven, mens en dier. De jacht moet stoppen, natuur gaan we herstellen en er komt meer OV en fiets in onze provincie.” Zoon, opgegroeid in Alkmaar en woonachtig in Koedijk, is sinds 2011 lid van de fractie. Als portefeuillehouder mobiliteit vecht hij tegen de destructieve asfaltobsessie van de provincie.

De top-5 kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen

Op plek twee van de Noord-Hollandse lijst staat Ines Kostic uit Hilversum, tevens werkzaam op het partijbureau voor de Animal Politics Foundation, de internationale tak van de Partij voor de Dieren. Op de derde plaats Jaap Hollebeek uit Oostzaan, zelfstandig ondernemer in het onderwijs en penningmeester van de Partij voor de Dieren Afdeling Noord-Holland; op vier Herbert Mosmuller uit Amsterdam, beleidsmedewerker van de huidige statenfractie, en op vijf Janine Visser, gemeenteraadslid voor de Partij voor de Dieren in Alkmaar.

Een grote doorbraak voor de Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren doet voor het eerst in alle Nederlandse provincies mee aan de Statenverkiezingen. De partij ziet ook grote mogelijkheden om via winst in Provinciale Staten het aantal zetels in de Eerste Kamer fors uit te breiden, en daarmee een doorslaggevende stem te krijgen en de druk op de coalitie voor een duurzamer beleid op te voeren.

De volledige lijst:

1. Fabian Zoon

2. Ines Kostić

3. Jaap Hollebeek

4. Herbert Mosmuller

5. Janine Visser

6. Nicolette Seggelink

7. Katy Olivia van Tergouw

8. Anne Mulder

9. Tom van Spanje

10. Marc Emmerik

11. Kivilcim Pinar

12. Anke Bakker

13. Jennifer Bloemberg

14. Eva Akerboom

15. Linda Broersen

16. Jaap van der Waay

17. Monique van Dijk

18. Judit Raa

19. Johnas van Lammeren

20. Ewald Engelen

21. Lammert van Raan

22. Bram van Liere

Gerelateerd nieuws

Provincie moet aan de slag om plasticprobleem aan te pakken

De Partij voor de Dieren en GroenLinks vinden dat de provincie Noord-Holland meer moet doen om het gebruik van wegwerpplastic...

Lees verder

Varken zet aan tot nadenken

Nederland krijgt te maken met een reusachtig kunstwerk dat staat voor dierenwelzijn. Dinsdag 8 januari wordt namelijk een eno...

Lees verder