Dier­vrien­de­lijkheid beloond door hoge kwaliteit


21 oktober 2009

ZUIDOOSTBEEMSTER - CONO Kaasmakers heeft met Beemster kaas negen prijzen in de wacht gesleept bij de World Cheese Awards 2009. Oude Beemster en Beemster Geitenkaas kregen gouden medailles. Daarnaast ontvingen drie soorten Beemster kaas een zilveren medaille, en vier een bronzen.

World Cheese Awards
De World Cheese Awards van het Britse kaasgilde ‘The Guild of Fine Food’ geldt als de belangrijkste kaaswedstrijd ter wereld. Voor de 21ste editie werden 2.440 kazen uit 37 landen ingezonden. De jury bestond uit 150 leden uit 24 landen.

Beemster
Beemster kazen deden dit jaar voor de vijfde keer mee. Het merk van CONO Kaasmakers onderscheidt zich op drie punten: weidegang voor de dieren, ambachtelijke kaasproductie en natuurlijke rijping. CONO Kaasmakers is een coöperatie van ruim 500 melkveehouders. In 2002 gaven zij als eerste in Europa premies voor veehouders die hun koeien buiten laten grazen. Sinds 2008 werkt Beemster samen met ijsmakers Ben & Jerry’s aan het duurzaamheidprogramma Caring Dairy.

Partij voor de Dieren
De Partij voor de Dieren Noord-Holland is van mening dat koeien het grootste deel van het jaar de wei in moeten kunnen. En ook dat de Provincie de regionale productie en afzet van dier- en milieuvriendelijke veehouderij- en landbouwproducten moet bevorderen. Samen met de veehouderijsector, dieren-, natuur- en milieuorganisaties moet er gewerkt worden aan een vergoedingensysteem voor ‘natuur- en diervriendelijke diensten’.
De Partij voor de Dieren Noord-Holland Noord feliciteert Cono met dit welverdiende resultaat.

Voor meer informatie op de site van CONO kijkt u hier.