Circus­dieren zijn niet meer van deze tijd


7 mei 2008

"Moeten wilde dieren uit het circus?" vroeg webregio media zich af in het artikel “Circusdieren zijn niet meer van deze tijd” en zocht het antwoord bij Noord-Hollandse politici. De reactie waren divers en zijn beslist de moeite van het lezen waard. De Partij voor de Dieren ontbreekt in het artikel, maar het standpunt van de partij is glashelder:

“Het gebruik van dieren in het circus dient verboden te worden. Het laten uitvoeren van kunstjes door dieren getuigt niet van respect, terwijl hun levenslange opsluiting in kooien onacceptabel is. Vooral bij wilde dieren doen zich ernstige welzijnsproblemen voor.”

De partij juicht het toe dat er gemeenten zijn die hun nek uit durven te steken voor de dieren in het circus en circussen met wilde dieren weigeren in hun gemeente. Zo reikte ons statenlid in Zuid-Holland, Carla van Viegen, onlangs de oorkonde van de Partij voor de Dieren uit aan wethouder Blom van Alphen aan den Rijn voor zijn vooruitstrevende aanpak in het gemeentebeleid. Hij maakte het via de APV mogelijk om circussen met wilde dieren in de gemeente te weren. Carla schrijft hierover op de site van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland. Meer informatie is te vinden op de site van “Wilde dieren de tent uit”.