Campagne Europese verkie­zingen


21 april 2009

Schrijft u op 4 juni geschiedenis met uw stem? Kies dan op 4 juni Partij voor de Dieren bij de Europese verkiezingen. We zouden als eerste partij met als hoofdthema dieren, natuur en milieu in een internationaal parlement vertegenwoordigd kunnen zijn. Kies partij. Voor de dieren!

De campagne komt steeds meer op gang, maar we kunnen het natuurlijk niet alleen. We zijn daarom op zoek naar posterplakkers en flyerverspreiders.

Om de deelname van de Partij voor de Dieren aan de Europese verkiezingen aan iedereen in Noord-Holland Noord bekend te maken zoeken we:

Posterplakkers
Vanaf dit weekend worden er overal in gemeenten de zgn. verkiezingsborden geplaatst waar posters van de, aan de verkiezingen deelnemende, politieke partijen opgeplakt mogen worden.
De werkgroep is nu op zoek naar diverse mensen door heel Noord-Holland Noord die bereid zijn om in hun regio de verkiezingsborden te voorzien van posters. Meestal zijn er tijdens de campagne wel een aantal plakronden nodig om te kijken of de posters er nog netjes bijhangen en ze bijvoorbeeld niet overplakt zijn door andere politieke partijen. Het is dus de bedoeling dat de borden goed in de gaten worden gehouden en nieuwe posters worden geplakt indien nodig.Op de diverse distributiepunten in Noord-Holland Noord zijn de zgn. “partijtassen” op te halen waarin de verkiezingsposters zitten. Ook verzorgen we een lijst waarop de borden in de regio vermeldt staan, zodat er niet naar de borden gezocht hoeft te worden, en een gedegen plakinstructie om wegwijs te worden in het plakken van verkiezingsposters!

Maak tijdens het plakken van de verkiezingsposter een leuke foto en mail ons deze!
De meest ludieke foto wordt beloond met een leuk “Partij voor de Dieren verrassingspakket” en wordt geplaatst op deze website.

Flyerverspreiders
De Partij voor de Dieren heeft een speciale verkiezingsflyer laten maken. De flyer is er in vier verschillende versies (met een afbeelding van de stier, het varken, het zwerfhondje en een gans die dwanggevoederd wordt) met op de achterkant een beknopte uitleg over de verkiezingen en 10 speerpunten uit het verkiezingsprogramma.Voor het verspreiden van deze flyers is de werkgroep op zoek naar vrijwilligers. De flyers kunnen neergelegd worden op strategische punten zoals in bibliotheken, bij de dierenarts, op het stadhuis of gemeentehuis etc. Maar ook kunnen er bijvoorbeeld groepjes vrijwilligers flyers gaan verspreiden bij het trein- en/of busstation ’s morgens als iedereen met het openbaar vervoer naar het werk vertrekt of bijvoorbeeld op de (biologische) markt die georganiseerd wordt in de regio.

Mocht u als posterplakker of flyerverspreider aan de slag willen, meld u dan aan via noordhollandnoord@partijvoordedieren.nl Vermeld in de mail wat u wilt doen (posters plakken of flyers verspreiden of beide) en in welke regio u woont c.q. aan de slag wilt.

Wilt u helpen bij andere werkgroepen? Klik dan hier