Jaar­verslag 2009


29 juni 2010

Voorzitter,

Wij complimenteren het college met de goedkeurende accountantsverklaring voor zowel getrouwheid als rechtmatigheid. Natuurlijk is dat het minste wat Provinciale Staten mogen verwachten, maar het is ooit anders geweest. Bovendien is het natuurlijk spannend wat een nieuwe accountant voor aanvullende inzichten brengt.

Wij zullen met plezier voor 5 van de 6 besluiten stemmen. Het 6e besluit, om 28 miljoen te oormerken voor de uitvoering van motie 15-6, zullen wij niet steunen. Dit hoort niet thuis bij het jaarverslag. Bij het jaarverslag blikken we terug, geld bestemmen voor uitvoering van een motie is vooruitkijken en dat moet bij de kaderbrief. Waarom staat dit besluit hier?

Maar los van de vorm: Wie verzint het 10 miljoen aan dierentuin Artis te geven, om onder meer een klassiek Noord-Hollands landschap na te maken in hartje Amsterdam? 5 kilometer verderop zit je er middenin! Gratis! Sinds wanneer is het spekken van dierentuinen een provinciale taak?

Ik blik even vooruit naar de kaderbrief waarin een voor de provincie klein bedrag van 18.000 euro per jaar, wordt weggehaald bij IVN.
IVN zorgt jaarlijks voor rondleidingen in het èchte Noord-Hollandse landschap en draagt daarmee het nut en de noodzaak van provinciaal beleid uit. Dit geven we nu op voor hobbyprojecten van de coalitie zoals vastgelegd in motie 15-6.
Maar los van de inhoud, dit besluit hoort hier niet.

Dank u wel.

Interessant voor jou

Kaderbrief 2011

Lees verder

Uitvoeringsprogramma Biomassa

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer