Inves­te­rings­pakket Bereik­baarheid regio Alkmaar


22 september 2014

Voorzitter,

Provinciale Staten heeft GS €51,4 miljoen teveel gegeven voor een project waar Rijkswaterstaat geen heil in ziet. Dus tovert GS 8 projectvoorstellen uit de hoed om het aan asfalt te besteden. Dit is de omgekeerde wereld.

Het geld voor Westelijke Randweg Alkmaar is niet meer nuttig. Dan moeten we niet gaan zoeken naar projecten om het aan uit te geven. De juiste volgorde is simpel: Knelpunt, Onderzoek en dan Budget aanvragen. En niet andersom. En gewoon via het PMI, met een afweging en prioritering.

Maar de meeste projecten in dit voorstel staan niet in het PMI en vallen dus buiten die prioritering. Hierdoor ontstaat een schemerig schaduw PMI, speciaal voor Alkmaar. En die projecten hebben ook alvast een zak met gelabeld geld.

Voorzitter, in dit geval houden we geld over. Deze horen keurig terug te vloeien in de TWINH reserves; gelabeld aan de portefeuille en beschikbaar voor waar nut voor aangetoond wordt. Misschien wel voor OV verbindingen of ander personen vervoer. In ieder geval daar waar echt behoefte aan is in Noord-Holland.

Dank u wel.

Interessant voor jou

Zomernota: bezuinigingen op natuur en verlagen ambitie biologische landbouw

Lees verder

Bijdrage Begroting 2015

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer