Wedstrijd tegen licht­ver­vuiling


22 februari 2007

Op vrijdag 23 februari is de nummer vier van de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren in Noord Holland, Bram van Liere, onder leiding van statengriffier Carin Peters en samen met SP statenlid Bert Putters in debat gegaan met jongeren in het kader van het Nationaal Jeugddebat (klik hier en hier voor meer informatie ).

Het was een interessant debat waarin de jongeren hun voorstellen presenteerden over milieu, sport, jongerenparticipatie en discriminatie. Zo werd de introductie van een provinciale sportpas vurig verdedigd en werd er gepleit voor meer contact tussen statenleden en jongeren op school. Er werd ook voorgesteld om een multicultureel festival te organiseren wat dan georganiseerd zou moeten worden door mensen uit verschillende culturele groeperingen.

De fractie die een voorstel maakte over het thema milieu stelde voor om een wedstrijd uit te schrijven voor Noord-Hollandse gemeentes. De gemeente die na 4 jaar lichtvervuiling het beste zou hebben aangepakt zou een mooie prijs krijgen. Zo zou iedere gemeente gestimuleerd worden om lichtvervuiling aan te pakken.

Er zaten goede elementen in het voorstel en Bram ziet er naar uit om met de indieners van het voorstel verder van gedachten te wisselen.

Gerelateerd nieuws

Dierenpartij wil de staten in

HAARLEM Hij is 61, bijna met pensioen en nog nooit politiek actief geweest: Toch is Rob van Oeveren uit Hoofddorp de lijsttre...

Lees verder

Ecoduct, een brug te ver?

Op 7 maart zijn de verkiezingen provinciale staten. Wat doet de provincie eigenlijk en wat willen de deelnemende partijen? De...

Lees verder