Veel belang­stelling voor verkie­zings­kraam Partij voor de Dieren


3 juni 2009

Overal hoor je dat men spontaan afhaakt in de media als het gaat over de komende EU verkiezingen. Bij de stands van de Partij voor de Dieren aan de Gedempte Gracht in Zaandam en op de Grote Noord in Hoorn, was het echter lekker druk met geïnteresseerden op de zaterdag voor Pinkster.

Ondanks het mooie weer en het evenement Inverdans (in Zaandam) was er geen gebrek aan belangstelling. Mensen kwamen spontaan naar de met knuffelkoeien en ballonnen aangeklede kraam en namen verkiezingsprogramma's, buttons en flyers mee.

Ter plekke schreven zich zelfs nieuwe leden in en waren er heel veel sympathieke reacties! Het standpersoneel kreeg diverse complimentjes en schouderklopjes van het winkelend publiek, dat zich bij het kraampje liet informeren over de standpunten van de Partij voor de Dieren en de speerpunten voor de komende EU verkiezingen. Het nieuwe boek van Marianne Thieme en de Dvdfilm Meat the Truth waren bijzonder in trek bij de volwassenen, terwijl de kinderen graag een ballon wilden meenemen.

Opmerkelijk was dat de mensen over het algemeen niet zo gecharmeerd bleken te zijn van de EU verkiezingen, echter wèl van de Partij voor de Dieren. Vaak wist men blijkbaar nog niet dat de partij meedoet aan de EU verkiezingen. Dit bleek bij het aanbieden van de flyer. Reageerde men in eerste instantie afwijzend op het aannemen van een flyer, zodra men besefte dat het van de Partij voor de Dieren, wilden velen alsnog de flyer of kwamen naar de stand voor meer informatie. De verkiezingsprogramma's gingen als hete broodjes over de toonbank.

Ook vonden veel mensen de stand van de Partij voor de Dieren een verademing ten opzichte van de stands van de andere politieke partijen. Niet alleen oogde de stands van de Partij voor de Dieren veel toegangkelijker, het maakte de stap naar de stand ook makkelijker kregen we van veel mensen te horen. Veel mensen namen dan ook geinteresseerd allerlei informatie mee om thuis eens goed door te lezen.

De Partij voor de Dieren kan rekenen op veel steun van de kiezers in Noord-Holland Noord op 4 juni! Dat is wel gebleken het afgelopen weekend en dat waarderen wij zeer! Kijk hieronder voor een foto impressie van het standwerk in Noord-Holland Noord.