Rechter Stopt Vergassen Texelse Ganzen: Voor 478 ganzen te laat


2 juni 2008

Vandaag zouden de Texelse ganzen door een bedrijf worden gevangen en vergast. De rechter heeft hier echter een stokje voor gestoken en voorkwam daarmee dat ganzen werden vergast zonder dat de Faunabescherming haar recht kon halen. Eerder vandaag werd een andere ontheffing van de provincie Noord-Holland geschorst door de rechter na wederom juridische actie van de Faunabescherming. Dit betrof de ontheffing om 12.000 ganzen te schieten in heel Noord-Holland om schade te bestrijden door populatiebeheer. Tot de rechter zich heeft kunnen buigen over de Texelse ontheffing zijn de ganzen daar veilig voor de vergasacties.
De Partij voor de Dieren vraagt zich af hoe het kan dat de provincie ontheffingen verleend die zich in zulk troebel juridisch vaarwater begeven. En de fractie Noord-Holland is verontwaardigd dat een ontheffing die vrijdagmiddag is verleend de maandag erop leidt tot een vang- en vergasactie. De zeer krappe tijdspanne tussen het verlenen van de ontheffing en de mogelijkheid tot schorsen van de ontheffing maakte het juridisch onmogelijk om de acties op tijd te stoppen. Hierdoor zijn 478 ganzen gedood. De fractie heeft hier maar 1 woord voor: Schande!

Gerelateerd nieuws

Vergassing dreigt voor duizenden ganzen; Stuur een protestmail

De provincie Noord-Holland is van plan zeer binnenkort 12.000 ganzen met hun jongen te vergassen. De komende weken zullen, al...

Lees verder

Partij voor de Dieren confronteert gemeente Texel

Donderdag 29 mei trok een delegatie van de Partij voor de Dieren naar ‘vogeleiland Texel’ om de burgemeester pers...

Lees verder