PvdD opent hotel in Haarlem


22 april 2016

Haarlem, 22 april 2016 - De Noord-Hollandse Statenfractie van de Partij voor de Dieren opende vandaag een insectenhotel bij het provinciehuis in Haarlem. De actie vond plaats in het kader van de Landelijke Zaaidag voor Bijen en Vlinders en de Internationale Dag van de Aarde.

Statenlid Linda Vermaas plaatste vanmorgen met imker Pim Lemmers in de achtertuin van het provinciehuis een insectenhotel om voor wilde bijen en vlinders een veilige nestelplaats te creëren. Daarnaast strooiden zij biologisch bloemenzaad om de insecten van voedsel te voorzien. De Partij voor de Dieren heeft ook alle Statenleden van de provincie een zakje bloemenzaad gegeven voor in de achtertuin.

Het is dramatisch gesteld met veel bijen, hommels en andere bestuivers. Vooral bijen, vlinders en kevers hebben het moeilijk. 40% wordt zelfs met uitsterven bedreigd. De VN waarschuwde aan het begin van dit jaar voor de schadelijke gevolgen voor de wereldwijde voedselproductie. De meeste vruchten, zoals appels en bessen, hebben bestuivende insecten nodig om te kunnen groeien. In het rapport van de VN wordt geschat dat de wereldvoedselproductie honderden miljarden verlies zal lijden als er geen bestuivende insecten meer zijn. De boosdoeners van de bijensterfte zijn onder andere de intensieve landbouw en landbouwgif.

Linda Vermaas: “Wij kunnen ons niet veroorloven om het verlies van biodiversiteit nog langer te negeren. Insecten van levensbelang: zonder de bij en de vlinder komt onze voedselvoorziening in gevaar. Het uitsterven van de wilde bij is de kanarie in de kolenmijn.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief