Paar­denactie in het Amster­damse Bos


12 maart 2007

Lees hier het persoonlijke verslag van Tea van den Hazel over de flyeractie met behulp van paarden in het Amsterdamse Bos.

Zondag 4 maart 2007

Tineke Duinker kwam nog met een leuk actievoorstel voor deze campagne.
Het leek haar ‘gaaf’ om zondag 4 maart met een aantal paarden naar het Amsterdamse Bos te gaan om daar dan flyers uit te delen aan het wandelende publiek.

‘Geen gek idee’ dacht ik en dus zijn we serieus begonnen met het nemen van maatregelen.
Moet wel gezegd dat mijn enige aandeel in deze actie was: bellen met Karen en Tineke….de rest is aan hen en voornamelijk aan Tineke over gelaten. Zij weet een sponsor te vinden die paardendekens maakt waarop wij met het logo van de Partij voor de Dieren kunnen pronken en door het bos kunnen paraderen.

Volgens Tineke kan ik beter thuisblijven want zij heeft de angst dat ik met laarzen en al zal wegzakken en verdwijnen in de blubber van het Amsterdamse Bos….maar ja, alle gevaren weerstaand trek ik de stoute laarzen aan en besluit toch te gaan.

En dan is het dus zondag 4 maart 2007, gelukkig schijnt de zon (alweer mazzel!)
12.30 uur: Mijn ‘limousine’ komt voorrijden met Karen als chauffeur en Luna die prachtige, trouwe maar vooral ook lieve Labrador als bodyguard! En zo gaan wij met z’ n drieën richting het Amsterdamse Bos.

Daar aangekomen zien we ze staan; de bedoeling is 2 paarden en 4 dames aan te treffen, maar bij goed natellen komen we maar op 3 dames uit….is er eentje bezweken? Nee, gelukkig, dame nummer 4 blijkt zich op de achtergrond even over alle flyers te hebben ontfermd en komt er al gauw mee aangelopen en begint ze ‘driftig’ uit te delen (wat ook de opzet is van deze hele actie, natuurlijk) En dan kan het echte, zware werk’ beginnen.

Maar nu de paarden:
Het is een plaatje om ze te zien en ik ga ze even voorstellen: de paarden zijn 2 mooi getekende ruinen van het ras Appaloosa. Dit ras staat erom bekend dat ze van karakter ‘cool’ zijn en zich door niets laten afschrikken. Ook de term ‘bomvrije paarden’ is gevallen en dat komt eerlijk gezegd ook heel goed uit voor een dergelijke actie.
Het ene paard (met groene deken) heet Cody en wordt begeleid door Carrie de Vreng die tevens ook eigenaar is van Cody. Het andere paard (met oranje deken) heet Pogo en hij wordt bijgestaan door zijn eigenaar/begeleider Monique Kleijne.

De 2 ‘flyer ladies’ zijn Tineke Duinker zelf en Willy Waaijer
Op de mooie groene en oranje paardendekens waarmee de paarden bedekt zijn is ons logo (het koetje) heel duidelijk zichtbaar.

We staan daar met z’n allen op het bospad bij de biologische geitenboerderij waar het een komen en gaan is van wandelaars, fietsers, oudere mensen en mensen met kinderen. Het uitdelen van de flyers verloopt zo goed en snel dat ik me afvraag of we hier al met een half uur weg zijn omdat de flyers dan gewoon op zijn……

Karen zelf rijdt ook paard en die zie ik dan ook de komende uren vrijwel niet meer terug. Zij is druk met de paarden, flyeren en het maken van foto’s, terwijl ik de taak heb om in de buurt van mijn bodyguard Luna, de hond, te blijven.
En dat is zeker geen straf want Luna is een grote knuffel en wij vermaken ons dan ook best saampies…. Terwijl ik met Luna zit te kroelen hoor ik iedere keer weer vanuit het publiek: “ Oh, de Partij voor de Dieren”…..het valt dus op!…en dat is goed.

Kinderen vinden het prachtig…een enkeling vindt de paarden te groot maar de meeste kinderen willen dolgraag de paarden aaien….over het sterke hoofd met elegante manen en over die lieve zachte neus…. Mensen die toch een gesprek met je aangaan en dan weer verder wandelen.

En de paarden Pogo en Cody? Ze zijn inderdaad ‘cool’ ze kijken rustig om zich heen, schrikken nergens van, eten van tijd tot tijd lekker van het hooi dat speciaal voor ze is meegenomen en als ik dan in die mooie bruine ogen van ze kijk dan vraag ik me af:
“wat gaat er door dat mooie hoofd van je? Wat denk jij als jij al die mensen ziet?’

Na zo’n 1 ½ uur zijn we echt door alle flyers heen en dan is het ook voor Cody en Pogo weer mooi geweest. Ze hebben zich geweldig gedragen en ze mogen nu weer lekker naar hun eigen ‘honk’. Ik vind ze geweldig en ik hoop dat zij mij ook geweldig vinden!!!

Wat een leuk initiatief en reken maar dat dit niet voor de laatste keer is geweest.
Ik bedank ze weer allemaal van ganser harte voor hun hartverwarmende inzet:

Bedankt Cody - Het ‘coole’ Appaloosa paard met groene deken
Bedankt Pogo - Het ‘coole’ Appaloosa paard met oranje deken
Bedankt Carrie de Vreng - Eigenaar van Cody
Bedankt Monique Kleijne - Eigenaar van Pogo
Bedankt Willy Waaijer - Enthousiaste flyerlady
Bedankt Tinke - Initiatiefneemster van deze actie en flyerlady
Bedankt Karen - Mijn ‘chauffeur en fotograaf’
Bedankt Luna - Mijn lieve zachte ‘bodyguard’

Bedankt allemaal!!

En toen was ik weer thuis en het voelde allemaal heel geweldig!

Tea

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief