Melding van konij­nen­mis­han­deling in Amsterdam Sloter­vaart


12 juli 2007

Bij de Partij voor de Dieren zijn vragen binnen gekomen over de konijnen rond het station Amsterdam Sloterdijk die slachtoffer zijn geworden van dierenmishandeling. Trambestuurders hebben gezien dat jongeren de dieren mishandelden. Sommige dieren schijnen zo verzwakt te zijn dat ze makkelijk zijn te vangen.

Buschauffeurs en trambestuurders die in het bedrijvengebied rijden, hebben in de media laten weten dat ze geregeld zien dat de jongeren de diertjes met katapulten en stokken belagen. Schoonmakers in het gebied weten ook te melden dat zij wel eens konijnen tegenkomen die niet meer kunnen lopen.

Bij de politie weet men van niets. "In onze systemen staat niets over konijnen", zegt een woordvoerster. "Maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt. Als wij een melding krijgen en we gaan kijken, maar iedereen is alweer gevlogen, dan wordt het niet genoteerd bij ons." (bron Telegraaf)

Bij de Dierenbescherming Amsterdam zijn ook nog geen meldingen binnen gekomen van mishandelde of zieke konijnen. Mochten mensen konijnen zien waarvan men denkt dat ze ziek zijn dan kunnen zij het beste contact opnemen met de Dierenambulance zodat zij er voor kunnen zorgen dat de dieren medische verzorging krijgen. Vandaag heeft de Provinciaal Fauna Adviseur van de Dierenbescherming voor Noord-Holland het terrein bezocht en daar ongeveer 30 konijnen gezien die allemaal in blakende gezondheid verkeerde. Hij is er geen zieke of zwakke konijnen tegen gekomen, de konijnen waren benaderbaar tot op een meter of 10 maar gingen er vandoor als je dichterbij kwam.

De werkgroep van de Partij voor de Dieren in Amsterdam heeft vandaag contact opgenomen met het stadsdeel Sloterdijk en gesproken met het hoofd van de afdeling Beheer Openbare Ruimte. Er is door de afdeling ook nog niets geconstateerd van mishandeling van konijnen en zij denken dat het misschien incidenten zijn. Als er concrete aanwijzingen zijn dan zou de afdeling dat graag willen horen zodat zij dit bij de politie kunnen melden en verdere acties ondernemen indien nodig.

Konijnen in stadsdeel Sloterdijk:Zie ook de sites van de Telegraaf en RTVNH

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief