Duurzame dinsdag: duurzame inkoop


6 september 2016

Vandaag is het Duurzame Dinsdag, de dag waarop duurzaamheid centraal staat en het kabinet duurzame ideeën in ontvangst neemt. Ook in Noord-Holland helpen wij het college graag een handje om duurzamer te worden. Zo werken wij aan een initiatiefvoorstel voor duurzame inkoop. Daarin vragen wij het college om met 12 concrete maatregelen de negatieve effecten van het inkoopbeleid op mens, dier en milieu te minimaliseren.

Zo willen wij onder meer dat de dienstauto’s van de gedeputeerden worden vervangen door uitstootvrije auto’s, de doelen uit de initiatiefwet Klimaat worden overgenomen, bij elke maaltijd in het restaurant een vegetarische of veganistische optie wordt aangeboden, meer circulair wordt aanbesteed en bij de inkoopprijs de totale kosten tijdens het gebruik en ook de externe vermeden kosten worden meegerekend. Zo wordt niet alleen het milieu gespaard, maar worden er ook meer banen gecreëerd en kan innovatie worden gestimuleerd.

Gerelateerd nieuws

Nieuwe weblog Linda Vermaas

Ons Statenlid Linda Vermaas heeft het in haar nieuwste weblog over koeien, palingen en ganzen. Klink hier voor de weblog.

Lees verder

Grootschalige bomenkap in duinen dreigt

Duizenden bomen in de Schoorlse Duinen dreigen te worden gekapt. Dit staat in het Natura 2000 beheerplan. De overheid wil mee...

Lees verder