Bijdrage Actu­a­liteit Stikstof: Opkoop stikstof door Schiphol


Heeft de provincie wel grip op natuur­herstel?

19 december 2022

Voorzitter,

We kunnen, terecht, de vinger wijzen naar de schandalige actie van Schiphol. Die ingaat tegen het belang van de natuur om haar te herstellen. Het disrespect van Schiphol om bewoners te beschermen die last hebben van het lawaai en de vervuiling. En het negeren van de klimaatverandering en tegengesteld daaraan actie onderneemt.

In dat kader kan ik, voorzitter, de vinger ook naar de Staten wijzen, doordat u in november de motie over krimp heeft weggestemd. Het niet oproepen tot krimp, heeft dit tot gevolg.

Maar de echte vraag die we hier moeten stellen vandaag gaat niet over Schiphol. Maar gaat over ons bestuur. Hebben wij als provincie wel grip op het natuurherstel. Grip op onze gebiedsprocessen. Of zijn we de grip kwijt, als we die ooit hadden. Waardoor boeren, buiten onze gebiedsprocessen om, zich overhaald voelen om niet in zee te gaan met de provincie.

De ├ęchte vraag in deze zaal is dan ook: heeft de gedeputeerde wel een plan, een plan die steun geeft aan natuurherstel en steun heeft van boeren en industrie om te transformeren richting de toekomst. Of hebben we een gedeputeerde die het laat gebeuren en niet staat met daadkracht en overtuiging voor de taak die we haar gegeven hebben.

Wij staan voor:

Wij zijn tegen:

Interessant voor jou

Elke dag knalgroen doorpakken, niet alleen als het even uitkomt

Lees verder

Bijdrage Eerste herziening Omgevingsverordening NH2022 en Tweede herziening Omgevingsverordening NH2020 vanwege uitstel Omgevingswet

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer