Paulien Edixhoven


Beleids­me­de­werker

Opgegroeid in de buurt van Rotterdam Pernis maakte dat Paulien in de jaren ’80 Milieukunde ging studeren. Om zich daarna in te kunnen zetten voor een samenleving die mét de natuur leeft, en zijn omgeving niet vervuilt maar juist verrijkt. Dan is de Partij voor de Dieren een mooie werkplek: een partij als donkergroen anker dat zich inzet om het logge schip bij te sturen naar echte duurzaamheid.

Naast dossiers doorspitten voert ze graag actie om mensen wakker te schudden dat het hoog tijd is voor systeemveranderingen, en dat pleisters plakken niet voldoende is. De strijd tegen de misstanden die we dieren aandoen zal Paulien blijven voeren, zolang ze kan. Nog steeds is dierenleed een morele blinde vlek in de samenleving.

Door haar ervaring als rijks-, provincie- en gemeenteambtenaar, medewerker bij een milieuadviesbureau en dierenrechtenorganisaties, probeert ze als allrounder onze drie Noord-Hollandse Statenleden en twee Commissieleden zo goed mogelijk te ondersteunen in het dagelijkse politieke werk.

"Een mooi team en een mooie job!" - Paulien Edixhoven