Marc Hanou


Duocom­mis­sielid

Marc Hanou is geboren in Zwanenburg, opgegroeid in het Gooi, en woont na Amsterdam nu al bijna zijn halve leven in Haarlem.

"Onrecht raakt me het meest. Vooral dat van allen die niet of weinig gehoord worden. Zoals dieren en planten, maar ook bijvoorbeeld mensen met een beperking. Nadat ikzelf in 2019 ernstig ziek ben geweest, vond ik dat ik niet langer aan de zijlijn kon blijven staan. Ik heb een tweede kans gekregen en die grijp ik nu met beide handen aan. Ik ga strijden voor een Noord-Holland dat mooier, groener en eerlijker is. Waar geen plaats meer is voor dierenleed. Waar niet meer wordt gejaagd."

Marc is opgeleid als leerling-gezel schilder/wandafwerker en heeft daarna sociale geografie gestudeerd. Hij werkte op het stadhuis van Amsterdam gewerkt, bijna 10 jaar als projectleider bij de Provincie Noord-Holland en een blauwe maandag als directeur stedelijke regio's bij Kuiper Compagnons. Daarna werd hij hoofd Ruimtelijke Ordening bij de gemeente Haarlem geworden. Inmiddels werkt hij alweer 5 jaar als sectorhoofd Ruimtelijke Ordening en Leefomgevingskwaliteit bij het Planbureau voor de Leefomgeving.

Er is ook een priv├ę-Marc. Daarover vertelt hij: "Ik ben sinds 1985 straight edge: ik rook niet, drink geen alcohol en gebruik geen drugs. In 1991 kwam daar veganisme bij. Ik ben voorzitter geweest van de centrale ouderraad van Kinderopvang Haarlem, zit in de cli├źntenraad van revalidatiecentrum Heliomare, ben bestuurslid van de de stichting Vrienden van Ymere. Ik kan helaas geen honkbal meer spelen, maar ben nog steeds honk- en softbalscheidsrechter. Als gevolg van mijn ziekte kan ik ook niet meer goed (bas)gitaar spelen, maar ooit was ik wereldberoemd in de IJmond met de band Longshot en heb ik met hardcore punkbands over de halve wereld gespeeld. Af en toe draai ik hardcore en punkplaten in het Patronaat. Ik verzamel vintage Star Wars speelgoed, mijn huis is ingericht met meubels uit het interbellum - ik doe de vaat met de hand en heb geen magnetron. En ik heb een enorme verzameling nederpunk."

Gerelateerd

Nieuws