Henrice Vonck


Duocom­mis­sielid

Henrice Vonck (Haarlem) staat voor een andere manier van leven en werken. Leven in harmonie met de wereld, niet ten koste ervan. Nu de aarde steeds meer onder druk komt te staan, wil zij de oplossing niet alleen aan anderen overlaten, maar daadwerkelijk iets ten goede veranderen aan de wereld om ons heen.

Henrice wil met lef en compromisloos opkomen voor een groene provincie. Een provincie waarin we betaalbaar wonen in geïsoleerde huizen in groene woonwijken, met schoon en bereikbaar openbaar vervoer, waar we energie opwekken die de lucht die we inademen niet vervuilt, en gezonder voedsel eten zonder last van overbemesting, gifstoffen en dierenleed. Het bedreigde groen moet worden beschermd, waardevolle landgoederen mogen niet verpretparken, bomen langs wegen moeten blijven staan en in weilanden is geen plaats voor grijze loodsen. "Alleen samen kunnen we een gezonde leefomgeving kunnen creëren en behouden voor mens en dier."

Naast haar inzet voor de Partij voor de Dieren is Henrice coördinator van het Artistiek Onderzoek in de Master of Music aan Codarts Rotterdam, en geeft mindfulnesstraining aan jonge artiesten op weg naar het podium.

Portefeuilles:

  • Wonen (exclusief OV-knooppunten)
  • Luchtvaart