Onze Statenleden

 

  ONZE STATENLEDEN  

       
      Bram van Liere (1980) is filosoof en bioloog, speelt trombone in een jazzband en woont in Haarlem. Hij studeerde af op het conflict tussen milieuethiek en de dierenwelzijnsethiek aan de Universiteit van Amsterdam. Voordat hij als Statenlid voor de Partij voor de Dieren gekozen werd werkte hij als beleidsmedewerker voor de Noord-Hollandse fractie. Hoewel een allrounder, is hij gespecialiseerd in de onderwerpen natuur, dieren in het wild en landbouw. Dankzij de Noord-Hollandse Statenfractie werd er geïnvesteerd in vismigratie, ecologisch bermbeheer, wilde bijen en natuur.
         
      Linda Vermaas (1990) is classica en gedragstherapeut voor honden. Tijdens haar studies Klassieke Talen en Boekwetenschappen aan de Universiteit Leiden liep zij stage bij de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren in Den Haag. Daarna werd zij gevraagd om als fractiemedewerker de Statenfractie in Utrecht te versterken. Ook was zij tot juni 2015 werkzaam voor de Eerste Kamerfractie van de Partij voor de Dieren. Linda wil zich met name inzetten om de vanzelfsprekendheid waarmee aan de belangen van dieren voorbij wordt gegaan ter discussie te stellen. Linda is binnen de fractie woordvoerder Landbouw, Milieu en Water.

 

       
      Fabian Zoon (1973) is geboren in Wormer, opgegroeid in Zaandam en woont tegenwoordig in Alkmaar. Kortom een echte Noord-Hollander. Hij studeerde informatietechnologie aan de Hogeschool van Amsterdam, en heeft sinds 2006 een eigen ICT bedrijf. Fabian Zoon is al jaren actief binnen de Partij voor de Dieren en heeft in 2013 de werkgroep Alkmaar opgericht. Van 2011 tot 2017 was hij duo-Statenlid en participeerde hij voor de partij in de commissie-vergaderingen. Sinds 2017 is hij Statenlid in Noord-Holland. Zijn focus ligt op het tegengaan van verdere asfaltering van Noord-Holland.

ONS DUO-COMMISSIELID

       
     

Janine Visser (1966) is geboren in Den Helder, is afgestudeerd als bioloog aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen, werkt bij een ingenieursbureau in Utrecht en woont sinds 2009 in Alkmaar. Ze is vanaf de oprichting actief in de Werkgroep Alkmaar. In de provincie houdt ze zich o.a. bezig met duurzame energie en duurzame vervoersconcepten.