Motie Pilot Natuur­in­clu­sieve landbouw aange­nomen


10 juli 2017

De provincie Noord-Holland gaat zich inzetten voor een pilot met natuurinclusieve landbouw. Vandaag hebben de Provinciale Staten van Noord-Holland een motie daarover van de Statenfracties van de Partij voor de Dieren en GroenLinks aangenomen. PVV stemde als enige partij tegen deze motie.

Natuurinclusieve landbouw is een vorm van duurzame landbouw die de kracht van natuur en biodiversiteit gebruikt om een veerkrachtig voedselsysteem te garanderen. Natuurinclusief produceren vormt een antwoord op de huidige intensieve landbouw die, volgens het Planbureau voor de Leefomgeving, het halen van natuurdoelen belemmert. Deze duurzame vorm van landbouw levert derhalve niet alleen een opkikker voor de natuur, maar biedt tevens nieuwe economische kansen voor boeren.

Statenlid Linda Vermaas: "Landbouw moet samen mét de natuur worden bedreven, niet ten koste van de natuur. Met deze pilot wordt een stap in de goede richting gezet."

Gerelateerd nieuws

Profiteren van planten

De transitie van dierlijke naar plantaardige eiwitten in ons voedsel is in volle gang en biedt tevens veel kansen voor het be...

Lees verder

Provinciale Staten Noord-Holland kiezen voor duurzaam inkoopbeleid 

Haarlem, 10-07-2017: De Provinciale Staten van Noord-Holland hebben vandaag het initiatiefvoorstel “Maatschappelijk Verantwoo...

Lees verder